Title of a News Article

Baba oğul, IŞİD’i bitirme operasyonunda!

.

Baba oğul, IŞİD’i bitirme operasyonunda!
banner206

IŞİD'in kontrolünde bulunan Şengal'e yönelik başlatılan operasyonda Peşmerge'nin ilerleyişi devam ediyor. Operasyonu Federal Kürdistan Başkanı ve Peşmerge Başkomutanı Mesud Barzani'nin komuta ettiği açıklandı.

 

PEŞMERGE 3 KOLDAN İLERLİYOR

Peşmerge kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bu sabah başlayan Şengal'e Özgürlük Operasyonu kapsamında Peşmerge Güçleri'nin 3 koldan ilerleyişi devam ediyor.

 

BÖLGENİN BİR KISMI IŞİD'TEN TEMİZLENDİ

Federal Kürdistan Peşmerge Güçleri Genelkurmay Başkanı Cemal Mihemed ve Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani tarafından yürütülen operasyonda bölgenin bir kısmının IŞİD'den temizlendiğini açıkladı.

 

KOALİSYON UÇAKLARININ DESTEĞİYLE İLERLENİYOR

Havadan koalisyon uçaklarının da destek verdiği operasyonda, Musul'dan gelerek Telafer'den Şengal'e oradan Suriye topraklarına giden 47.Cadde Peşmerge kontrolüne geçti. Ayrıca Gabare bölgesi, Herdan Köyü ve çevresi, Til Şor, Faziliye ile Şengal'e 20 km mesafedeki çimento fabrikası IŞİD'den temizlendi.

 

OPERASYONU BİZZAT BARZANİ KOMUTA EDİYOR

Öte yandan Kürdistan 24'e konuşan Federal Kürdistan Peşmerge Güçleri Genelkurmay Başkanı Cemal Mihemed, operasyonun Federal Kürdistan Başkanı ve Peşmerge Başkomutanı Mesud Barzani'nin bizzat komutasında yürütüldüğünü belirtti.

 

"PEŞMERGE GÜÇLERİNİN KAYBI OLMADI"

Operasyonun tüm hızıyla devam ettiğini belirten Mihemed, Peşmerge Güçleri'nin şu ana kadar herhangi bir kaybının olmadığını, operasyonun planlanan çerçevede devam ettiğini söyledi.

Haberler.com

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2015, 00:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195