Title of a News Article

Babacan'dan Demirtaş açıklaması...

Babacan'dan Demirtaş açıklaması...
banner206

Ali Babacan, cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala için tahliye istedi. İki ismin de tutuksuz yargılanması gerektiğini belirten Babacan, "Demirtaş'ın temsil ettiği siyasi çizginin önü ne kadar açık olursa, siyaset içinde olursa Türkiye için o kadar faydalıdır" diye konuştu.
Yeni parti kurma hazırlığında olan Ali Babacan, T24'ten Şirin Payzın'a konuştu. Babacan, cezaevinde bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala için tahliye istedi. 

"Demirtaş'ın tutuksuz yargılanması gerektiğini" söyleyen Babacan şu ifadeleri kullandı:

Tutuksuz yargılanmalılar. Demirtaş'ın temsil ettiği siyasi çizginin önü ne kadar açık olursa, siyaset  içinde olursa Türkiye için o kadar faydalıdır. Kavala herkesin tanıdığı bir isim, ne yaptığı belli. Ben şahsen tutuksuz yargılamadan yanayım.

BABACAN'IN TAHLİYE İSTEDİĞİ DEMİRTAŞ: APO'NUN HEYKELİNİ DİKECEĞİZ

Selahattin Demirtaş, 2012 yılında meydanlardan, "Apo'nun heykelini dikeceğiz" diye mesaj veriyordu. Demirtaş, Mardin Kızıltepe'de düzenlediği mitingde şunları söylemişti:

Fedakar halkımıza günlerdir, haftalardır alanlarda ve meydanlarda. Kendilerine teşekkür ediyorum. Biz gelmeden önce yanılmıyorsam sizlere bir müdahale olmuş. Buna ilişkin şunu belirtmek istiyorum. Demişler ki 'Öcalan'ın posterini asamazsınız.' Onu diyenlere açıkça sesleniyorum; 'Kürtler'in katili' Kenan Evren heykelini dikebiliyorsunuz da Kürt halkı önderinin posterini niye asamıyorlar. Siz Kenan Evren'in indirmek istemiş, Kürtler'in katili Kenan Evren'in heykellerinin dikilmesine okullara adının vermesinden rahatsızlık duymayanlara sesleniyorum. Öcalan'ın posterini Kürdistan'da asmayacaklar da nerde asacaklar, daha heykelini dikeceğiz. Bunu kafanıza yazın.

YORUM EKLE
YORUMLAR
ibrahim
ibrahim - 4 yıl Önce

tarafsız adalet mutlaka sağlanmalı

Murat ylldlz
Murat ylldlz - 4 yıl Önce

Selocan dürüst siyasetçi

Mesut
Mesut - 4 yıl Önce

Sen başlamadan bittin babacan

SIRADAKİ HABER

banner195