Title of a News Article

Badıllı vefat etti

Badıllı vefat etti
banner206
 Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Abdülkadir Badıllı (78), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Abdülkadir Badıllı, bu sabah nefes darlığı nedeniyle tedavi gördüğü Ankara'daki Gazi Üniversitesi Hastanesinde yaşama veda etti.

Nefes darlığı, cigerlerinde ve bağırsaklarında sorun bulunan Badıllı'nın tedavisi yoğun bakım servisinde devam ediyordu. Badıllı'nın son bir hafta içinde bilincini de kaybettiği belirtiliyor.

Barla Platformu Başkanı Said Yüce, Badıllı'nın bir ay önce ambulans uçakla memleketi Şanlıurfa'dan Ankara'ya getirildiğini ve bu sabah Gazi Hastanesinde hayatını kaybettiğini duyurdu.

 

Şanlıurfa'da defnedilecek

Badıllı'nın cenazesinin Cumartesi günü Şanlıurfa'da ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından defnedileceğini belirten Yüce, "Cenaze törenine, Bediüzzaman Hazretlerinin hayatta olan talebeleri ile yurt içi ve dışından birçok insan iştirak edecek" dedi.

Badıllı, "Mufassal Tarihçe-i Hayat" adlı 3 ciltlik eseri ile de tanınıyor.

 

Abdulkadir Badıllı kimdir?

1936 yılında Şanlıurfa'ya bağlı Akziyaret nahiyesinin Şeyhzeliha köyünde dünya geldi. Babası Abdurrahman annesi Havvadır. 1953 yılında Bediüzzaman Said Nursi hazretlerini iki üç kere ziyaret etti ve Said Nursi kendisini talebeliğe kabul etti. 1953'ten bügüne kadar risale-i nur hizmetinde hayatına devam etmiştir. Harran Üniversitesi tarafından kendisine fahri doktora ünvanı verilmiştir. Arapça, Farsça, Osmanlıca ve Kürtçe biliyor. Urfa'daki mekânı bir Bediüzzaman arşiv hanesi gibi kullanılmıştır. Sait Nursi'ye ait birçok kıymetli eşya ve bu arada Mevlana Halid-i Bağdadi hazretlerinin de meşhur cübbesi orada bulunmaktadır.

 

Başlıca eserleri

Üç ciltlik Mufassal Tarihçe,Risale-i Nurun Kudsi Kaynakları, İşarat-ül İcaz tercümesi, Mesnevi-yi Nuriye tercümesi, Bediüzzaman Ve Din Tılsımları,İslam kardeşligi içnde türk-ilişkileri,Güneş üflemekle sönmez, son olarak risale-i nurda cuma hutbeleri adında bir çalışması var.

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2014, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195