Title of a News Article

Bağlı, Gülen çetesinin maskesi düşmüştür

.

Bağlı, Gülen çetesinin maskesi düşmüştür
banner206
HABER: ALİ UZUN

15 Temmuz darbe girişiminin halk tarafından püskürtülüşünün 23. Gecesinde, Şanlıurfa’nın Rabia Meydanı’nda binlerce kişiye hitap eden AK Parti eski milletvekili Prof. Dr.  Mazhar Bağlı, Fetö terör örgütü’nün Türkiye genelindeki yapılanmasının yıllar öncesine dayandığını belirterek, bu örgüte ne sırt dayanılır, nede güven olunur dedi.

Şanlıurfa Rabia Meydanı’nda günlerdir süren demokrasi nöbeti bu akşam da dolu dolu geçti. 

Demokrasi nöbetinin tutulduğu Rabia Meydanı’ndaki bu geceki etkinliğe Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Ahmet Fakıbaba, Mehmet Ali Cevheri, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Av. Ahmet Aksoy, Hüda-Par Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, İl Spor Gençlik Müdürü Hakan Keşküş, meclis üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Karaköprü Belediyesi tarafından bu akşam düzenlenen etkinlikte, Darbe girişimi konuşuldu. 

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli Ak Parti Şanlıurfa  İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Halil Özcan ve Ahmet Fakıbaba’nın da birer selamlama konuşması yaptığı meydanda, yarın saat 17.00 de yapılacak olan Demokrasi ve Şehitler Mitingine halkı davet ettiler. 

Bağlı " Bunların maskesi düştü "
 
 AK Parti 24. Dönem milletvekili Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Demokrasi nöbetine  katılan Şanlıurfalılara hitap etti. Konuşmasında önemli notlar aktaran Bağlı, Fetö terör örgütünün nasıl bir yüze sahip olduğunu ve yıllar öncesine dayanan ve kendisin de hangi yıllarda buna şahitlik ettiği konusunda söylemlerde bulundu.

Prof. Dr. Mazhar Bağlı, gecede yaptığı konuşmasında şunları söyledi;

“Öncelikle Urfalı ve diğer şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Bu millet 15 Temmuz’da bir direniş gerçekleştirmiş olmasaydı, eğer bu tanklara kendi göğüslerini siper etmemiş olsalardı emin olun biz bugün burada değildik. Emin olun ülkemiz bugün bir istiklal limanı olmayacaktı. Emin olun bizim ülkede ezanlar okunmayacaktı, selalar başka türlü okunacaktı. Ama hamdolsun ki, milletimizin gösterdiği feraset ve Rabbimizin o gece insanlarımızın yüreğine koyduğu cesaret, ve gönlünden aldığı korku inanılmaz bir iş başardı. O gece, ikinci bir kurtuluş savaşının sonucunu elde ettiğimizi söylersem abartmış olmam. 15 Temmuz gecesi aynen şunu yaptık, hep beraber abdestimizi aldık namazımı kıldık, kefenlerimiz giydik ve sokağa çıktık. Bu insanlar, batılılara sesini duyurarak ancak ve ancak bizim canımızı çiğneyerek bu ülkeyi işgal edebilirsiniz. Partisi, solcusu sağcısı, hep birlikte al bayrağın altında bir işgale direndi. Bu bir darbe değildi, şunu yapmak istediler; 1- Cumhurbaşkanımıza suikast düzenleyeceklerdi, o görüntüleri servis edeceklerdi. İnsanlar sokağa dökülecekti, iç savaş çıkacaktı, onların istediği ve onların çizdiği yol güzergah doğrultusunda ülkemizi işgal edeceklerdi ve bu ülke aynen Suriye gibi, Irak gibi, Mısır gibi Libya gibi bütün orta doğu da Amerika’nın demokrasi götürdüğü yerler gibi burayı işgal edeceklerdi. Ama elhamdülillah insanlarımız, milletimiz buna dur dedi. Bakın çok ilginç bir şey söyleyeyim, 13. Kata çıkıp kendisini uçağın önüne atan insanlar var. O alçak uçağı durdurabileceğine inanan insanlar var. Top mermisini eliyle durduran insanlar çıktı, tankı bedeniyle durduran insanlar çıktı. Bunu yapanları bizlere ikinci kez bir ülkeyi armağan ettiler. Ve biz bundan sonra bu kutsal emaneti korumak zorundayız. Aksi halde bunların hakkını ödeyebilme hiçbir imkanımız olmaz. Gerçekten inanılmaz bir iş başarıldı, ve Türkiye bütün dünyaya memlekete sahip çıkmanın ne olduğunu bir kez daha gösterdi. Elbette demokrasi bizim için çok kıymetli, tabi bu insanlar demokrasiden ziyade, ülkesine namusuna memleketine ve inancına ümmetine sahip çıkma adına bütün gayreti göstermek suretiyle bu ülkeyi bir daha uçurumun kenarına çekip aldı, müteşekkiriz minnettarız. 23 gündür memleketi koruma adına buradasınız.  

 

Gülen Casus Çetesi…

Fetö Terör Örgütü mensupları ve bu örgütün başını çeken Fethullah Gülen’in oluşturduğu yapıyla ilgili de bir takım konulara açıklık getiren ve Meydan’da binlerce kişiyi aydınlatan Prof. Dr. Mazhar Bağlı, şunları söyledi;

“Herkesin benim bu konuda uzman olduğumu söyler, müteşekkirim. Bu konuyla ilgili bir iki anektod anlatmak istiyorum. 86 yılında ben burada imam hatip lisesinde okurken, Allah rahmet eylesin o dönemde yeni yerleşti meslek dersleri öğretmeni Ahmet Çakır yeni gelmişti. Ahmet Hoca demişti ki, ben İslam’a ve dine bağlı olduğum için buraya sürgün edildim ve bütün dünya bilsin ki beni sürgün edenler bilsinler ki ben fikrimden vazgeçmiş değilim. Aynı fikirlerle buraya geldim, beni buraya gönderenler Gülen Casus Çetesidir dedi. Ben gördüm, bir Müslüman olarak siz siz olun bunlara asla sırtınızı dayamayın, siz siz olun bunlara asla güvenmeyin. Gerçekten ö günden bugüne, onları yakından takip eden birisi olarak, bir Müslüman olarak bir akademisyen bir sosyolog olarak Türkiye sosyolojisini nasıl tarif ettiğini nasıl gerektiği zaman PKK’lı olabileceklerini, gerektiği zaman nasıl Yahudi lobisine hizmet edebileceklerini, gerektiği zaman nasıl Türkiye düşmanı ile iş birliği yapabileceklerini defalarca gördüm bizzat şahit oldum. Şeytanı kendi gözlerimle gördüm arkadaşlar, emin olun bu kadar açık ve net söylüyorum. Bakın o gece ilk aklıma gelen durum şu idi. PKK bunun neresinde? Ve çok kısa bir süre sonra, PKK ve bileşenlerinin bu darbe ile ilgili ne kadar sevinçli bir açıklama yaptıklarını hep beraber gördük. Ceylanpınar’da o gece buraya sızmak isteyen bir terörist yakalandığında polise verdiği ifadesinde; ‘biz, darbe başarılı olmuş olsaydı, Ceylanpınar’dan başlamak üzere, Urfa’nın önemli bir kısmını bize Fetö terör örgütü verdi, burayı da biz işgal edecektik.’ Ve eğer siz dikkat ederseniz, o gün ve daha sonraki günler, bu darbe ilgili tek bir kelime bile söylemediler. Hiçbir cümle sarf etmediler. AK Parti ve Sayın Cumhurbaşkanımız,  bu dünyada ve Türkiye’de, 3 aktörün maskesini düşürdü ve en çirkin suratları en pislik işleri yapanların Gülen çetesi olduğunu bir kez daha gördük. PKK’lıların Fetö’cülerin ve batının maskesi düştü.”

Yapılan bu önemli konuşma sonrası sahneye bir isim çağırıldı. 15 Temmuz gecesi İstanbul Fatih’te tanklara karşı kendisini siper eden kolundan yaralanan 24 yaşındaki Ramazan Nerede isimli genç gazi platforma davet edildi. Türk Bayrağı ile sahneye çıkan Ramazan Nerede, büyük alkış aldı. Kısa bir konuşma yapan Nerede, ‘bu vatan için ölmeye razıyım, keşke aileme gazi değil de şehit düştü haberim gelseydi. Bir daha olsa bir daha giderim. Diğer kolumu da kaybetmeye razıyım’ dedi.

Gelin damat adayı, düğün öncesi nöbete geldi

Mehmet Mermer ve Neslihan Mermer çifti, yarın yapılacak düğünleri öncesi bu akşam kına gecesinin düzenlenmesinin ardından Rabia Meydanı’na gelerek demokrasi nöbetine katıldılar. Kırmızı ve başörtülü gelinlik içerisindeki Neslihan Mermer, müstakbel eşi Mehmet Mermer ile kendileri için düzenlenen kına sonrası buraya gelerek daha önce geldikleri gibi destek vermeye devam ettiler. Protokol tarafından sahneye davet edilen genç çift, ‘kına bitti ama Reis ne zaman eve gidin derse o zaman bu nöbet biter dediler.’ Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Prof. Dr Mazhar Bağlı Genç çifti tebrik ettiler. 

Yapılan konuşmalar sonrası Miraç İlahi Grubu tarafından ilahiler seslendirildi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2016, 02:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195