Title of a News Article

Bağlı, sevenleriyle buluştu

.

Şanlıurfa Kitap Şenliğinde okurlarıyla buluşan AK Parti Şanlıurfa eski Milletvekili Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Almanya Federal Meclisinin 1915 olaylarını "soykırım" olarak niteleyen tasarıyı kabul etmesi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bağlı, “Bunu Türkiye’nin iç siyasi dengelerine yönelik bir operasyon olarak görmek gerekiyor ve Türkiye’nin hukukuna yönelik bir suikast olarak görmek gerekiyor” dedi.

AK Parti Şanlıurfa eski Milletvekili Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Şanlıurfa Kitap Şenliğinde okurlarıyla buluştu. Kitap şenliğinde düzenlenen Bağlı’nın imza gününe Büyükşehir Belediye Başkan vekili Sait Kaya, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, İl Genel Meclis eski Başkanı Mustafa Yavuz, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İsa Kızıldemir, Gazeteci Reşat Uzun ve çok sayıda kişi katıldı. Bağlı, sevenlerine “Haldun’un gölgesi” ve “Bülbülü öldürmek neden adil değildir?” isimli kitaplarını imzaladı.

İmza gününde gazetecilerin Almanya Federal Meclisinin 1915 olaylarını "soykırım" olarak niteleyen tasarıyı kabul etmesi ile ilgili sorusunu da yanıtlayan Bağlı, şunları kaydetti;

“Almanya Parlamentosunun 1915 yılında meydana gelen olaylarla ilgili almış olduğu karar aslında Türkiye’nin iç siyasi dengelerine yönelik bir operasyon olarak görmek gerekiyor ve Türkiye’nin hukukuna yönelik bir suikast olarak görmek gerekiyor. Hakikaten 1915 olaylarının gerçekleştiği dönemlerde her iki tarafta da acıların yaşandığı bir gerçek. Türkiye’nin iç siyasi hareketine ve AK Parti içerisindeki muhalefet dengesine yönelik bir operasyon görmek gerekiyor. Aynı zamanda Türkiye’nin toplumsal yapısına yönelik bir operasyon olarak görmek gerekiyor. Türkiye’de bugüne kadar farklılıklar gerçekten barış ve kardeşlik içerisinde yaşamışlardır, bundan sonra da yaşayacaklardır.”

Bu kararın Türkiye’nin önünün kesilmek için alınmış bir karar olduğunu dile getiren Bağlı, “Bazı Avrupa Ülkelerinin Türkiye’nin Avrupa Birliğine yönelik yürütmüş olduğu çalışmaları, Türkiye’nin prestijli projeleri hayata geçirmesini ve Türkiye’nin siyasetinin güçlü bir pozisyon almasını istemedikleri için bunu zayıflatmak istiyorlar. Bu daha çok iç siyasi muhalefete malzeme vermek için aldıkları bir karardır” dedi.

Güvenlik güçlerinin Doğu ve Güneydoğu’da PKK terör örgütüne yönelik yaptığı operasyonlara da değinen Bağlı, bu operasyonların terör örgütünün belini kıracağını söyledi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2016, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195