Title of a News Article

Bakan Albayrak Birecik'te orayı inceledi

.

Bakan Albayrak Birecik'te orayı inceledi
banner206
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gaziantep'teki temaslarının ardından Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'ndeki hidrolektrik santralini gezip incelemelerde bulundu.
Bakan Berat Albayrak, Gaziantep'te Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin 2016- 2017 Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katıldı. Törene Albayak'ın yanı sıra; Vali Ali Yerlikaya, Ak Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Abdulhamit Gül, Ahmet Uzer ve Abdülkadir Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan Bakan Albayrak, eğitimin önemine değindi. Terör örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde, yanlış ellerde verilen eğitimle eğitilen kişilerin darbeye teşebbüs ettiğini belirten Albayrak şöyle dedi:
"Türkiye'de eğitim sektörü çok ama çok farklı bir noktada artık. Nefes alıp veren her bir birey için kutsal olan vatan aşkı ve şuuruna dahi ihanet edebilecek nesiller yetiştirebileceğine şahit olduk mu? 40 yıllık projelerin deşifre olduğu, resimlerin yavaş yavaş ortaya çıktığı ilişkilerin ipinin ucu, tasmasının ucu nereye dayandığı ve bunların hepimizin mutabık kaldığı kutsalları alet ederek ne noktaya insanların dönüştürülebildiğine hepimiz şahit olduk. Eğitim her şeyin başı. İlim sahibi olmak bilgi sahibi olmak her şeyin başı. Hocalarımız sizi hakikate ulaştırmak amacıyla verdiği bilgiler çok önemli. Parasal değeri yok, doğru yere giderse nereye, yanlış yere giderse nereye gittiği çok açık. En çok altını çizdiğim husustan başlayayım; bilgi sahibi olmak. Günümüzün en zor ama en kolay imtihanı. Son yıllarda yaşadıklarımız müthiş bir bilgi kirliliği. Kendi ülkesine milletine, insanına ihanet edecek kadar bomba atabilecek kadar, buna şahit olduk. Bilgiyi ulaşmak bir o kadar kolay ama bir kadar da zor. Toplumların bireylerin ne kadar kolay manipüle edildiğini görüyoruz öyle değil mi? Son yıllarda sosyal medya üzerinden, farklı iletişim kanalları üzerinden özellikle de bazı ülkeleri etkilemeye, yönlendirmeye yönelik olaylarla karşı karşıyayız. Gençlik en saldırıya açık, en saf, en enerji nüfus grubu."

"O ALTIN NESİL, HAİN NESİL ÇIKTI"


'Gezi Parkı' eylemleriyle başlayıp 17- 25 Aralık sürecine kadar devam eden ve farklı varyasyonlarla ülkenin birliğine kasteden örgütler olduğunu ifade eden Albayrak, şöyle devam etti:
"Şükürler olsun 15 Temmuz'da, 79 milyonla çok güçlü bir irade ortaya koyarak müthiş bir sınav verdik. Şimdi işimiz zor. Son 1 yıldır deşifre olan iki tana yapı var. 40 yıl boyunca yatırım yapmış birileri, 40 yıllık yatırımın sonunda birilerinin beklediği neticeleri değil, gerçek resmin ortaya çıkmasıyla ortaya çıkan iki büyük örgüt var. Bu çerçevede bir tarafta PKK yapılanması, bir tarafta FETÖ yapılanması bu ülkeye çok büyük zarar verdi. Nesillere, topluma çok büyük zarar verdi. Bunu bir kere hiç unutmayacağız. Özellikle nesillerimize, ne diyordu birileri? 'Altın nesil, altın nesil.' O altın nesil, hain nesil çıktı. 5 yaşında alıyor, bilmem kaç yaşına kadar ruhsal ve psikolojik eğitimle, ruh iklimini maalesef ihbar ederek, 'Nasıl bir insan profili çıkartırız?' ortada."

"BİRİLERİ ÖNCE DÖNÜP KENDİ ÜLKESİNE BAKSIN"

15 Temmuz darbe girişiminin gençlere karşı umudu pekiştirdiğini söyleyen Bakan Albayrak, Türkiye'nin dünyada söylemiyle, eylemiyle ve duruşuyla örnek bir ülke olmaya doğru hızla ilerlediğini kaydetti. Bakan Albayrak, terör örgütü IŞİD ile mücadele ettiğini söyleyen ülkelerin önce dönüp kendi ülkelerine bakmaları gerektiğini de ifade ederek şöyle konuştu:
"Yurt dışındaki seyahatlerde hep şunu söyledim; yabancı muhataplara, olayın vahametini anlatmak için. Dedim ki; 'Siz bu yapının ne kadar tehlikeli bir yapı olduğunun farkında değilsiniz. Bu yapı IŞİD, DAEŞ artık ne isim veriyorsanız çok daha tehlikeli'. Bir tarafta eğitimsiz 13- 15 yaşında dünya ufkunu kaybetmiş; annesini, babası, vatanını kaybetmiş; biçare, çaresiz bireylerin aklını çelerek, sözde sahte cennet vaat ederek ikna edip bombalar bağlayarak patlatan bir yapı, diğer tarafta bir kısmı IQ'su benden daha çok, eğitimi daha yüksek, kendini geliştirmiş; içinde profesörler var, paşalar, hakimler, savcılar var. Müthiş bir ihanet şebekesi. Aklını bir beşere teslim etmiş, onun aklıyla hareket eden bir yapı. Müthiş tehlikeli bir yapı. Bu yapı gelin görün ki Amerika'da 200'den fazla, dünyada 170 ülkeden fazlaya ulaşmış, insanları, toplumları zehirlemeye devam ediyor. O zaman bu konu Türkiye'den daha fazla buraların sorunu. Artık DAEŞ ile, IŞİD ile mücadele edeceğim derken birileri önce dönüp kendi ülkesine baksın. Onlara bir dost tavsiyesi diye her yerde ifade ediyorum. Bu üslupla deyince de gözler yuvalarından fırlıyor. Bundan sonra sonuna kadar temizlik çerçevesinde yeni bir döneme gidiyoruz. Geleceğin yeni, büyük, gelişen, örnek Türkiye'sinde her biriniz müthiş bir şekilde bu sorumluluğu taşıyarak, rol model olmak zorundasınız. Sizden sonraki nesile ufuk açmak, istikamet açmak zorundasınız. Bu yükünüzü bir kat daha artırıyor. Her neslin bir hikayesi var. Bugün Türkiye özgürlükler açısından, ekonomik dinamikler açısından birçok açıdan her geçen gün dünden daha iyi. Yarın da bugünden iyi olacak. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bugün sahip olduğumuz bu imkanlar bizim için bir eleştiri vesilesi değil, motivasyon vesilesi. Türkiye artık dünyada söylemiyle, eylemiyle, duruşuyla örnek bir ülke olmaya doğru çok hızla gidiyor. 15 Temmuz kim ne derse desin, öncesindeki söylemlere göre özellikle gençlere karşı umudumuzu bir kez daha pekiştirdi."
Konuşmaların ardından Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Cemal Kalyoncu, Bakan Albayrak'a tablo hediye etti.

BAKAN ALBAYRAK'TAN KONTEYNER KENT VE HES ZİYARETİ


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde, Suriyeli sığınmacıların barındığı konteyner kenti ziyaret etti. Burada Suriyeli çocuklar tarafından çiçeklerle karşılanan Bakan Albayrak, konteyner kenti gezip yetkililerden bilgi aldı. Konteyner kent içerisindeki sosyal tesis ve ana okulunu da gezen Bakan Albayrak'a, Suriyeli çocuklar Türkçe şiir okuyup, Arapça şarkı söyledi. Eşi Esra Albayrak'a sığınmacılar tarafından yapılan el işi hediyeliklerden satın alan Bakan Albayrak, buradan Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'ndeki hidrolektrik santralini gezip incelemelerde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2016, 20:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195