Title of a News Article

Bakan Avcı'dan Urfa'ya müjde...

.

Bakan Avcı'dan Urfa'ya müjde...
banner206

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, “Şanlıurfa’da yapılacak çok şey var. İnşallah önümüzdeki yıllarda kültür bakımından da turizm bakımından da Şanlıurfa’yı bu gün olduğu yerden daha ileriye taşıyacak projelerimiz var” dedi.

Şanlıurfa’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, valiliği ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

Şanlıurfa’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, valiliği ziyaret etti. Ziyarette şeref defterini imzalayan Bakan Avcı, daha sonra ise ziyaretinin amacı hakkında bir açıklama yaptı.

 

''Şanlıurfa için projelerimiz var''

Bakan Avcı ziyaretleriyle ilgili yaptığı açıklamada, “Şanlıurfa’da öğrenciler bize mektup gönderip kitap istiyorlardı. Biz okumayı çok seviyoruz ama okuyacak çok kitap bulamıyoruz diye. Hazır Şanlıurfa’ya giderken hem onları ziyaret edelim hem de kitap götürelim diye düşündük. Şimdi de Valiliğimize geldik. Daha sonra da Göbeklitepe’ye de geçeceğiz. Ayrıca müzede de incelemelerimiz olacak. Dolayısıyla bakanlığımızla ilgili Şanlıurfa’daki kültür, sanat faaliyetleriyle ilgili yapılanları, planlananları yerinde görmek üzere böyle bir ziyaret planlamıştık. Bunun ilk adımı olarak da şimdi Valiliğe geldik. Biz Valimizle birlikte Eskişehir valiliği döneminde kültür sanat alanında çok güzel işler yaptık. Biliyorsunuz 2013’te Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti olmuştu. O dönemde valimizle hem ajans başkanı olarak, yöneticisi olarak hem de daha sonra kurduğumuz Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi ve yönetim kurulu başkanı olarak bu alanda çok güzel çalışmaları oldu. Şimdi o tecrübeleri ve birikimi inşallah Şanlıurfa’ya da birlikte taşıyacağız. Şanlıurfa’da da Türk dünyasına yönelik, İslam dünyasına yönelik, kültür ve sanat alanına yönelik projelerimiz var. İnşallah önümüzdeki dönemde bunları gerçekleştirme imkanı bulacağız. Çantada Şanlıurfa ile ilgili çok şey var. Onları genel vaatler gibi söylemek doğru olmaz.yeri ve zamanı geldiğinde onları inşallah açacağız ama Şanlıurfa tarihi olarak, kültürel olarak çok zengin bir birikime sahip bir ilimiz. Burası medeniyet ve peygamberler şehri. Dolayısıyla Şanlıurfa’da çok büyük bir potansiyel var. Maalesef bu potansiyeli gereği gibi değerlendirebiliyor muyuz, hayır, değerlendiremiyoruz. Şanlıurfa’da yapılacak çok şey var. İnşallah önümüzdeki yıllarda kültür bakımından da turizm bakımından da Şanlıurfa’yı bu gün olduğu yerden daha ileriye taşıyacak projelerimiz var” dedi.

 

Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti Toplantısına katıldı

Konuşmasının ardından Türk Dünyası Vakfının Mütevelli Heyeti toplantısı katılan Bakan Avcı, “Bugünkü Şanlıurfa ziyaretimizin önemli bileşenlerinden birini de Türk Dünyası Vakfının Mütevelli Heyeti toplantısı oluşturuyor. Türk Dünyası Vakfı, 2013 yılında Eskişehir’in Türk Dünyası Kültür Başkenti olması sürecinde kurulan ajansın devamıdır. Türk Dünyası Vakfının Şanlıurfa’da da yapmayı planladığı etkinlikler var. Bunlardan bir tanesi de, daha önce iki tanesini Eskişehir’de gerçekleştirdiğimiz Bilim ve Kültür Şenliğinin üçüncüsünü Aralık ayı sonunda Şanlıurfa’da yapmak. Bu, ortaokul öğrencilerinin bilim alanında gerçekleştirdiği projelere yönelik bir şenliktir. Ciddi ödülleri vardır. Sayın Valimiz daha önceden Eskişehir Valisi olarak bilim kültür şenliklerinin organizasyonunu gerçekleştirmiştir. Bu yılda inşallah Şanlıurfa’da, tüm Türkiye’den öğrencilerimizin de katılacağı uluslararası nitelikte bir şenlik, ortaokul düzeyinde öğrencilerin proje bazlı katılımıyla gerçekleştirilecek. Öğrencilerimiz için iyi bir etkinlik olacak. Ayrıca Türk Dünyası Kültür Vakfı olarak Şanlıurfa’da başkaca neler yapabiliriz, mütevelli heyeti olarak bunları görüşeceğiz. Valimize de, mütevelli heyetimize ve bizlere ev sahipliği yaptığı için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Bakan Avcı’ya Balıklıgöl tablosu hediye etti.

Valilik ziyaretinin ardından Bakan Avcı Şanlıurfa programına, Büyükşehir Belediye ziyareti ile Göbeklitepe, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi ve Balıklıgöl Dergah Platosu gibi Şanlıurfa’nın önemli turizm alanlarında incelemeler yaparak devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2016, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142