Title of a News Article

Bakan Çelik: Bir Cenderenin İçindeyiz

Bakan Faruk Çelik, İslam dünyasının Küresel Haçlı kuşatmasında olduğunu söyledi.

Bakan Çelik: Bir Cenderenin İçindeyiz
banner206
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ceylanpınar, Akçakale ve Harran’daki temaslarına eşlik eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, Harran’da konuştu.
“İnsanın çok ama insanlığın kıt olduğu İslam coğrafyasının kuşatmayla karşı karşıya kaldığı bir cenderenin içindeyiz” diyerek sözlerine başlayan Bakan Çelik, “İslama vurulmak istenen bu parangayı Selahaddin Eyyubi’nin gösterdiği liderliği gösterebilecek, uzağı görüp tuzağı sezebilecek, mazlumlara el uzatabilecek bir iradeye ihtiyaç var. O iradeyi ancak Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Türkiye gösterebilir. Onun için Türkiye’ye boyun eğdirmeye çalışıyorlar. 7 Haziran seçimlerinden sonra ne dediler? ‘Yeni bin yılın Selahaddin Eyyübi’si durduruldu.’ Görüyorsunuz. Haçlı zihniyeti hala yaşıyor. Ehl-i salip karşısında Ehl-i galip olmak için birliğimizden ve beraberliğimizden asla taviz vermeyeceğiz” dedi.

FİTNENİN SOYU UYUMAZ
Zamanın, aktörlerin, taktiklerin değiştiğini ama hedeflerin değişmediğine işaret eden Çelik, hedefin İslam dünyasında kardeş kavgası çıkarmak olduğuna işaret ederek, küresel haçlılara dikkat çekti. Çelik, şunları söyledi: “Küresel haçlıların yeni taktiği ise çok basit. Önce ülkelere borç verirler, onları ödeyemez hale getirirler, ardından da emir verirler. Buz tuzağa düşmeyen devletleri ve liderleri başka usullerle yola getirmeye çalışırlar. Hatırlayın, IMF’ye olan borcumuzu 2013’ün mayısında bitirdik. Aynı ay içinde Gezi başladı. Yetmedi, 17-25 Aralık yargı darbesi geldi. Ardından 15 Temmuz FETÖ darbesi geldi. Çok şükür Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle, milletimizin cesaretiyle o kumpasları atlattık. Şimdi de Katar üzerinden İslam dünyasına bir ayar vermeye çalışıyorlar. Onun için uyanık olacağız. Fıratın suyu uyur ama fitnenin soyu uyumaz”

URFA YAŞANANLARI ÇOK İYİ GÖRÜYOR
İslam dünyasında ve Türkiye’de  yaşananları Urfa’nın çok iyi gördüğünü belirten Bakan Çelik, “Onun için 1 Kasım’da da 15 Temmuz’da da 16 Nisan’da da liderinin yanında yer aldı. Nisan ayı Urfa için önemli bir ay. Urfa, 11 Nisan 1920’de kurtuluşun, 16 Nisan 2017’de şahlanışın destanını yazdı. 6 Nisan’da bütün ilçelerimiz görevini yaptı ama Harran şaha kalktı. Birinciliği kaptırmadığın için iyi ki varsın Harran. Bölge istikrarı için iyi ki varsın Şanlıurfa. Güçlü Türkiye için iyi ki varsınız Sayın Cumhurbaşkanım” dedi.

URFA YATIRIMLARI 32 MİLYAR TL
    Konuşmasının son bölümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitap eden Bakan Çelik, şunları söyledi: Sayın Cumhurbaşkanım, Urfa her zaman birlikten, kardeşlikten, istikrardan ve güçlü Türkiye’den yana tavır aldı. Bundan sonra da Urfa bu ülkenin sigortası, bu milletin çimentosu olmaya devam edecek.
Sayın Cumhurbaşkanım, Sizin önderliğinizde Urfa’nın çehresi değişti. Geçmişte bir köşede unutulan Urfa, bugün bölgemizin ve ülkemizin parlayan yıldızı haline geldi. İktidarlarımız döneminde Urfa’ya yaptığınız yatırımların toplamı 32 milyar TL’ye ulaştı. Bundan sonra da sizin desteğinizle Urfa’ya kalkındırmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle ramazan bayramınızı şimdiden tebrik ediyor, saygılar sunuyorum. 

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2017, 23:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142