Title of a News Article

Bakan Çelik Kobani’lere müjdeyi verdi

 Bakan Çelik Kobani’lere müjdeyi verdi
banner206

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa’nın Suruç İlçesinde sınırın sıfır noktasında Suriyelilerin geçiş yaptığı Yumurtalık bölgesinde incelemelerde bulundu. Bakan Çelik, Suriyelilere ait araç ve hayvanların geçişine pazartesi günü geçişlerine izin verileceğini söyledi. 

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, beraberinde Vali Küçük, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Suruç İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi ile birlikte Suriyelilerin Türkiye ye geçiş yaptığı yumurtalık bölgesine geldi sınırın diğer tarafında bulunan Suriyelilerle selamlaşan Bakan Çelik burada Kobanilerin sorununu dinledi.

Kobanililerin sınırda bekleyen araç ve yaklaşık 10 bin büyük ve küçük baş hayvanların bir an önce Türkiye’ye geçişi üzerine makam abrasına geçerek Başbakan Ahmet Davutoğlu ile telefonla görüşerek karara bağlayan Bakan Çelik, tekrar sınır hattına gelerek Kobanililere müjdeyi verdi.

Bakan Çelik en kısa süre içerisinde araçların 2 ayrı noktada geçişlerine izin verilmesine, hayvanların ise satın alacağını söyledi. Kobanililer ise Bakan Çelik’i bu durumdan dolayı alkışladılar. Bakan Çelik ve beraberindeki heyet daha sonra Yumurtalık sınırındaki geçişlerin sağlandığı noktada incelemelerde bulunarak Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş’ten bilgi aldı.

İncelemeler sonrası kameralar karşısına geçen Bakan Çelik, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çelik, “160 bin Kobanilinin Suruç’a giriş yaptığını yaklaşık 80 bin kişi evlerde, camilerde, parklarda biz bu kardeşlerimizi ziyaret ettik. Devletin şefkat elini gösterdik ancak Türkiyenin Kobanilerle kucaklaşmasını azım edemeyen unsurlar var dıramatik bir ortamda kabul edilmeceyek bir durumda Türkiye 1,5 milyon Suriyeliyi kabul etti dünyada her türlü mazluma sahip çıkacağız” Şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2014, 19:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195