Title of a News Article

Bakan Çelik o rakamı açıkladı

Bakan Çelik o rakamı açıkladı
banner206

 Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde hükümet konağının temel atma törenine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'ya 18 milyar TL yatırım yapıldığını belirterek, Viranşehir ilçesinin de üzerine düşen payı aldığını söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Şanlıurfa'ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Viranşehir ilçesinde hükümet konağının temel atma törenine katıldı. Burada konuşan Bakan Çelik, Şanlıurfa'ya 18 milyar yatırım yapıldığını söyledi. Viranşehir'in de üzerine düşen payı aldığını belirten Çelik, ilçeye 2 yılda 150 milyon TL'lik yatırımın yapıldığını ifade etti. Büyükşehir yasasıyla beraber önümüzdeki dönem Şanlıurfa'ya yeni ve daha büyük yatırımların yapılacağını anlatan Bakan Çelik, "Ne söz verdiysek yerine getirdik. 'Şanlıurfa büyükşehir olacak' demiştik. İşte bugün o gün geldi. 30 Mart'tan sonra büyükşehir olarak artık hizmetleriyle Şanlıurfa, yeni bir hız ve yeni bir ivme kazanacaktır" dedi.

Eğitim konusunun önemine vurgu yapan Bakan Çelik, şöyle devam etti:

"Şanlıurfa ve Viranşehir'de genç bir nüfusumuz var. Bu genç nüfusun iki açıdan değerlendirilmesi önem araz ediyor. Bir, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan, kötü alışkanlıklara yönlendirilmemesi için art niyetli insanlara gençlerimizin çocuklarımızın kurban edilmemesi için bütün belediye başkan adaylarımızın birinci projesi nesli koruma olacaktır. Nesillerimiz güven, nesillerimiz sağlıklı eğitilirse geleceğimizde garanti altında olur. Nesillerimiz sahipsiz, nesillerimiz eğitimden yoksun bırakılırsa geleceğimiz konusunda fazla bir şey söyleme imkanına sahip olmayız. Bundan dolayı bir eğitim konusuna çok önem veriyoruz. Onun için iki yıl içerisinde 50'nin üzerinde okulun temelini atmışız. Viranşehir'in neresine bakıyorsanız okulların yükseldiğini görüyorsunuz."

İşsizlik konusunda da değinen Çelik, "İşsizliğin önüne geçmek için alt yapının oluşması lazım. Alt yapıda eğitimden geçer. Onun için kızlarımız, gençlerimiz okuyup diplomalarını alacaklar, nitelikli eleman olacaklar. Bu çerçevede iş arayışına girip yatırımcıları buraya çekecekler" diye konuştu.

Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan ise, Viranşehir'de yapılan hizmetlere dikkat çekerek, ilçeye özgü yapılacak hükümet konağının bir yıl içerisinde bitirileceğini kaydetti. Törende kısa bir konuşma yapan Milletvekili Mehmet Akyürek de, Viranşehir'in bu hizmetleri çoktan hak ettiğini belirterek, ilçeye yapılan hizmetlere bir yenisini daha eklemenin sevinci ve mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Abdulrakip Arslan'ın okuduğu dualarla hükümet konağının temeli atıldı. Törenin ardından Bakan Çelik ve beraberindekiler, bazı köyleri ziyaret etmek üzere ilçeden ayrıldı. Törene Bakan Çelik ve Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek'in yanı sıra Ak Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç, Ak Parti Viranşehir Belediye Başkanı Adayı İbrahim Gelin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır, Viranşehir Müftüsü Abdulrakip Arslan ve çok sayıda davetli katıldı.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2014, 19:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195