Title of a News Article

Bakan Çelik'ten 5 Bin lira destek müjdesi..

.

Bakan Çelik'ten 5 Bin lira destek müjdesi..
banner206
 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "250 koyunu olana yılda 5 bin lira çoban desteği sağlayacağız" dedi. 

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bakan Faruk Çelik, Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi'nde düzenlenen Doğu Anadolu Bölgesi Bakanlık Koordinasyon ve Sektörel Ortak Akıl Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "250 koyunu olana yılda 5 bin lira çoban desteği sağlayacağız." dedi. 

Bakan Çelik, Bakanlığının tarım ve hayvancılık desteklemeleri hakkında bilgi vererek, yeni doğan buzağılara 4 aylık oluncaya kadar 350 lira, soy kütüğü olan buzağıya 450 lira ve yerli sperm kullanılan buzağıya da 500 lira destek verileceğini belirtti.

Besi hayvanı kesime götürülürken verilen 200 lira desteği yerli üretici açısından devam ettireceklerini kaydeden Çelik, “Koyun, keçi için şu an itibarıyla 22 lira veriliyordu. Bunu 25 liraya çıkarıyoruz. Çoban desteğini devam ettiriyoruz. Buradaki alt sınırı 250'ye indirdik. Yani 250 koyunu olana yılda 5 bin lira çoban desteği sağlayacağız. Sütte yaşanan iniş çıkışlarla ilgili sorunu Et ve Süt Kurumu üzerine aldı. Süt desteğinde kaliteyi esas alacağız. Bu konuda 650 milyon lira kaynak ayırdık. Sütte kalite desteğini öne çıkaracak şekilde desteğimizi sürdüreceğiz. Birlik mensubu üretici kardeşlerimiz, bu konudaki destekleri direk Bakanlık hesabından alacaklardır” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2016, 10:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
yunus dere
yunus dere - 8 yıl Önce

Ben bun diyor helal olsun akp peye adam kendi yonularina bakabilsin diye yilda çoban parasi 5 tl veriyor

SIRADAKİ HABER

banner195