Title of a News Article

Bakan Çelik'ten çiftçiye müjde!

Bakan Çelik'ten çiftçiye müjde!
banner206
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa’da yerel televizyon kanallarının ortak yayınına katılarak, sayaç taktırarak tarımsal sulama yapan çiftçilerin kullandıkları elektriğin sadece yüzde 35’ini ödeyeceğini, geri kalan yüzde 65’lik kısmı ise Dicle Elektrik ile devletin üstleneceğini açıkladı. Program sırasında çiftçilere seslenen Bakan Çelik, "Sayacını taktır, yüzde 35 öde çiftçi kardeşim’’ dedi.

Yerel televizyon kanallarının ortak yayınında son günlerde Dicle Elektrik Dağıtım tarafından başlatılan tarımsal sulama kampanyasına değinen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Arkadaşlarımızla 4 senedir bununla uğraşıyoruz" diye konuştu. Devletin, 2013’te çiftçinin kullandığı elektriğin yüzde 70’ini ödediğini, bu oranın bu yıl Dicle Elektrik Dağıtımın desteği ile yüzde 65 olarak belirlendiğini de kaydeden Çelik, anlaşma gereği sayaç taktıran çiftçinin kullandığı elektriğin sadece yüzde 35’ini ödeyeceğini açıkladı. Yapılan anlaşmanın çiftçinin lehine olduğunun altını çizen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “Güzel bir anlaşma bu. Bu, Urfa çiftçisinin lehine olan bir anlaşma. Üreticinin lehine olan bir anlaşma. Bu sene söylüyorum, ‘git sayacını taktır’. Yüzde 35 ödeyeceksin. ‘Ben sayacı takmıyorum’ dersen, ‘ben bu işte yokum’ dersen, ‘hiçbir bedel ödemiyorum’ dersen biz Adıyamanlı'ya bir şey diyemeyiz. Biz Konyalıya bir şey diyemeyiz. Kayseriliye bir şey diyemeyiz. İzmirliye bir şey diyemeyiz. Balıkesir ve Niğdeli'ye bir şey diyemeyiz. Bu doğru bir yöntem değil. Biz maneviyat şehri Urfa’yız. Çıkan kanun kural ne ise biz, uymak güvencesi vermek durumundayız’’ şeklinde konuştu.

 

4 SAATLİK KESİNTİ YAPILABİLECEK

Sulama birliklerinin sorunlarını da bir bir çözdüklerini kaydeden Bakan Çelik, Dicle Elektrik Dağıtım ile günde 4 saate kadar elektrik kesintisi yapılabileceği konusunda da anlaşmaya vardıklarını bildirdi. Çelik, konuyla ilgili konuşurken, "Biz Dicle Elektrik'e fazla yüklenme olacağı için, ‘gündüz 3 saat, gece de 1 saat olmak üzere günde 4 saatten fazla elektrik kesemezsin’ dedik. Beraber anlaştık. Elektrik kullanımı fazla olduğu ve sistem henüz tam yenilenmediğinden dolayı sıkıntı yaşanıyor. Bu uzlaşmayı yaptık sıkıntı yok. Şimdi takip ediyoruz. 4 saati geçiyorsa bize bildirin. Biz hesabı soralım. Senin üzerine düşeni sen yapacaksın, benim üzerime düşeni ben yapacağım. Elektrik şirketinin üzerine düşeni o yapacak. Konuştuğunuz zaman bizi zora sokan durumlar çıkıyor. Firmada her ay borcunu devlete ödüyor. Kullandığı elektriğin parasını devlet firmadan alıyor. Firma kimden alacak senden benden. Urfa’da yaşayan insanlardan alacak. Siz ödeme yapmazsanız o firmaya söyleyecek bir şeyimiz olmuyor’’ ifadelerine yer verdi.

 

SAYACINI TAKTIR, YÜZDE 35 ÖDE

Açıklamaları sırasında ‘’Sayacını taktır, yüzde 35 öde çiftçi kardeşim’’ ifadelerini de kullanan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik çiftçilere seslenerek, "Yüzde 65 desteğin buradan sana takviye edilecek. İnşallah bu yazı sükunetle geçireceğiz. Karar iyi doğru ve güzel bir karar. Herkesin evet dediği bir karar” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2016, 21:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195