Title of a News Article

Bakan Çelik'in girişimleri sonuç verdi

İki gündür Şanlıurfa’da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ile birlikte Suruç’ta temaslarda bulundu.

Bakan Çelik'in girişimleri sonuç verdi
banner206

 Bakan Faruk Çelik’i Suruç  girişinde ilçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi, AK Parti Suruç İlçe Başkanı Mehmet Yavuz, bazı bürokratlar ve vatandaşlar karşıladı. Karşılayanlar arasında dikkat çeken bir diğer isim de Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık oldu. Ayaküstü Sırrı Sakık ile sohbet eden Bakan Çelik, Suriye’deki karışıklık nedeniyle Türkiye’ye göç eden Kobani halkıyla ilgili görüştü.

Daha sonra Kaymakamlığa geçen Bakan Çelik ve beraberindekilere, Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi tarafından, bir haftadan bu yana devam eden göç dalgası karşısında yapılanlarla ilgili brifing verdi.

Ardından Suruç ilçe merkezindeki cami ve park gibi yerlerde kalan sığınmacıları ziyaret eden Bakan Çelik, Kobani’den gelen vatandaşların sorunlarını dinledi.

Bakan Çelik burada yaptığı açıklamada Kobani’den gelen Suriye vatandaşlarına seslenerek: “Biz Kobanililerle kardeşiz. Aynı ailenin insanlarıyız. Türkiye burada kardeşlerine yardım ediyor, etmek zorunda. Ayrı gayrımız yoktur. Aramıza nifak sokmak isteyenler var. Onlara fırsat vermeyin. İnşallah bu sorun sağ salim şekilde aşılır ve evlerinize dönersiniz. Ama burada olduğunuz sürece bizim misafirimizsiniz. Sınır komşumuz olan sizlerle hiçbir sorunumuz olamaz. Yıllardır sınırın iki yakasında yaşayan, akraba olan insanlarız” dedi.

Suriye’den Suruç’a yaklaşık 160 bin insan geldiğini, barınma yerleri dışında Suruç halkının evlerini de bu insanlara açtığını hatırlatan Bakan Çelik, “suruç halkına ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra Suruç ilçe merkezindeki Ahmet Bican Camii avlusunda kalan Suriyelilerle görüşen Bakan Çelik, daha iyi yaşam şartlarına kavuşmaları için onlarla konuşarak Suruç Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda (YİBO) oluşturulan sığınma birimine ve kurulan çadır kentlere gitmeye ikna etti. Bakan Çelik’in iknası üzerine burada bulunan Suriye vatandaşları minibüslerle YİBO’ya taşındılar. Minübüslere taşınma sırasında Bakanın danışmanları Kayhan İnan ve Kayhan Önal'ın Kobanililere yardım etmesi dikkat çekti.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2014, 16:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195