Title of a News Article

Bakan Çelik’ten Bireciklilere müjde

Bakan Çelik’ten Bireciklilere müjde
banner206

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Birecik ilçesinin organize sanayi bölgesine kavuşması gerektiğini belirterek, önümüzdeki dönemde ilk yapacakları çalışmanın bu olacağı müjdesini verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa’daki seçim çalışmalarını sürdürüyor. Bakan Çelik, bugün AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç ile birlikte Birecik ilçesine gitti. Birecik’te Belediye Başkanı ve AK Parti Birecik Belediye Başkan Adayı Faruk Pınarbaşı tarafından karşılanan Bakan Çelik ile Güvenç, esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Daha sonra sivil toplum kuruluşları temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları ile toplantı yapan Bakan Çelik, Birecik’e organize sanayi bölgesi yapılacağının müjdesini verdi.

Birecik’e yapılan hizmetleri anlatarak konuşmasına başlayan Bakan Çelik, “30 Mart’tan sonra Birecik’in diğer ilçelere de örnek olması gereken projelere öncülük etmesi gerekiyor. Buranın sanayi merkezine kavuşması konusunda öncelikle Birecik’in Organize Sanayi Bölgesine kavuşması gerekiyor, ilk yapacağımız çalışma inşallah bu olacak. Burada istihdam, burada üretim, burada doğan vatandaşın burada doyması konusunda elimizden gelen gayreti esirgemeyeceğiz” dedi.

Şanlıurfa’nın Büyükşehir olması durumunda ilin her tarafına eşit şekilde hizmet gideceğinin altını çizen Bakan Çelik, “Üç yerde asfalt yapma tesisi ve parke taşı yapma tesisi kurulacak. Beş sene içerinde Bin 200 köyün hiçbirisinde ne alt yapı sorunu nede parke taşın döşenmediği bir köy kalmayacak. Çok planlı bir şekilde çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz” diye ifade etti.

 

“Aşırı bir heyecana sahibim”

Bakan Çelik, aşırı bir heyecana sahip olduğunu da dile getirerek, “Ne için? Şanlıurfa için, Birecik için. Bu bölgeyi kalkındırdığımızda Türkiye daha da büyük bir güç kazanacak. Buralar bereketli yerler. Onun için bu heyecanımıza sizi deste vermenizi istiyorum, büyük destek vermenizi istiyorum. Bir destek verdiğiniz Şanlıurfa’da birliği, bütünlüğü sağladık. 3 senede 8 Kat Trilyon para getirdik Şanlıurfa’ya. Şimdi yerelle genel, Büyükşehirle Hükümet, Hükümet, Birecik ve Büyükşehir Belediyesi kol kola verdiği zaman sizin sorunlarınız çözülecek. Bir merkezden hizmetler sunulmaya başlayacak” diye kaydetti.

Konuşmasında muhalefet partilerini de eleştiren Çelik, “Hizmetleri sunacak elinde projesi olan başka bir parti olsa zaten 12 yıldır bizi kimse iktidar tutmazdı. 12 yıldır inanın ciddi bir palana, projeye, programa dayalı bir muhalefet yok. Laf ediyorlar, eline mikrofonu alan konuşuyor” şeklinde konuştu.

Toplantı, daha sonra STK temsilcileri ile muhtarların sorunlarını anlatmaları ile sona erdi. Bakan Çelik ve beraberindekileri toplantının ardından Mezra, Bağlarbaşı ve Ural köylerine geçti. Köydeki toplantılar miting havasında oldu. Köylülerin Celalettin Güvenç ve Birecik adayı Faruk Pınarbaşı’na ilgi gösterdikleri görüldü. Pınarbaşı, köylerdeki altyapı sorununu 5 yıl içerisinde bitirme sözü verdi.

 

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2014, 16:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195