Title of a News Article

Bakan Çelik’ten çiftçilere çağrı

.

Bakan Çelik’ten çiftçilere çağrı
banner206

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, çiftçilerin sayaç takmasını isteyerek, “Bu süre Mayıs ayının sonunda sona erecek, herkesin sayaç takmasını bekliyoruz” dedi.

İBRAHİM HALİL ŞEKER 

Bakan Faruk Çelik, bir süre önce Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak VE Orman Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte Şanlıurfa’ya gelerek, çiftçilerin özellikle enerji konusunda yaşadığı sorunları dinlemişti. Çiftçilerin dönüm başı sulama ücreti kabul eden Bakanlar, çiftçilerin bunun için Mayıs ayı sonuna kadar sayaç taktırmaları gerektiğini açıklamıştı. Ancak Bakan Çelik, Gazeteci Reşat Uzun'a yaptığı açıklamada, çiftçilerin halen sayaç taktırmadığını söyledi.

 

“Elektrik kesilirse sorumlusu yönetim olmaz”

Sayaç taktırmayan çiftçilere seslenen Çelik, “Haziran ayında birileri elektrik kesildi derse sorumlusu yönetim değildir, hiç kimse değildir. Sorumlusu gidip taahhüdü vermeyen, sayacı taktırmayandır. Adam gidip diyecek ki; Ben sayacı takıyorum, taahhüt ediyorum. Bu olduğu takdirde ödeme yine dönüm başı olacak” dedi.

Bakan Çelik, daha önce yaptığı açıklamada, "Çiftçilerimizin, dekar bazında tarımsal sulamada ödeme yapılmasıyla ilgili talebi oldu. Sayaç takmak kaydıyla üreticilerimiz pamukta 20 lira tavan, mısırda 11 lira tavan, buğdayda 15 lira tavan olmak üzere bir ödeme cetvelini de çiftçilerimizle paylaştık" diye konuşmuştu. 

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2016, 11:32
YORUM EKLE
YORUMLAR
İbrahim
İbrahim - 8 yıl Önce

Peki bu millet size Nasıl güvenebilir daha bir olmadı elektrik kesintisinin olmayacağını ve de 2017 ye kadar da herhangi bir kesintinin yaşanmayacağını söylemiştiniz şimdi bunu söylüyorsunuz Nasıl güvenelim ayrıca bu millete yazın 3 ayı boyunca 3 saatlik elektrik kesintisi yaşanıyordu bu kesintiler özellikle de Ramazan ayına denk gelmesi ise ayrı bir işkenceydi diyecek çok şeyim var ama boşa söyleceklerim yeter bu millete çektirdiğiniz yeter durun artık başkalarının açısını bu milletten çok çıkarmayın

İbrahim Halil Efe
İbrahim Halil Efe - 8 yıl Önce

Biz güneydoğu Anadolu bölgesi çiftçileri,ne pozitif nede negatif bir ayrımcılık istemiyoruz,devlet tarımsal sulama sisteminde,Çukurova'ya,Ege'ye ve Türkiye'nin farklı kesimlerinde uyguladığı politikayı istiyor ve talep ediyoruz.Yani bu saydığımız bölgelerde Tarımsal sulamada dönüme ne kadar ödeme yapılıyorsa,aynısını talep edip istiyoruz,yani paylaşımda Adalet diyoruz .?

SIRADAKİ HABER

banner195