Title of a News Article

Bakan Eroğlu, Urfa'da konuştu...

.

Bakan Eroğlu, Urfa'da konuştu...
banner206

 Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 476 milyon Türk Lirası tutarındaki 16 müjdeyle Şanlıurfa’ya geldi.

Havayoluyla sabah saat 09.45’ta Şanlıurfa GAP Havalimanı'na inen Bakan Veysel Eroğlu, Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti. Vali İzzettin Küçük’le bir süre sohbet eden Bakan Eroğlu’na Vali Küçük tarafından Balıklıgöl tablosu hediye edildi. Bakan Eroğlu da Vali Küçük’e bir plaket takdim etti.

Görüşmenin ardından basın mensuplarının karşısına geçen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, GAP kapsamında Şanlıurfa’ya yapılan ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgi verdi. Slayt eşliğinde basına bilgi veren Eroğlu, hedeflerinin 2019 yılında GAP’ı tamamlamak olduğunu belirtti. 1. GAP Eylem Planının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde 27 Mayıs 2008 tarihinde Diyarbakır’da, 2. Büyük GAP Eylem Planının ise Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 8 Mart 2015 günü Mardin’de ilan edildiğini belirten Eroğlu, son 13 yılda GAP Bölgesine 105 milyar Türk Lirası yatırım yapıldığını, Orman ve Su İşleri Bakanlığının ise GAP bölgesine son 13 yılda 20 milyar Türk Lirası yatırım yaptığını belirtti.

Eroğlu, “GAP bir merkez ve Şanlıurfa’da GAP’ın baş şehri. Dolayısıyla burada biz sadece sulamada değil, ağaçlandırmada, erozyon kontrolü, meteorolojik faaliyetlerde, orman faaliyetlerinde de inşallah büyük bir hamle ile burayı yemyeşil hale getireceğiz. Bu gün de 476 milyon liralık müjde verdik. Bir de 75 milyon liralık açılış ve temel atma merasimi yapacağız. Yaklaşık 24.4 milyar lira, bu seneyi de katarsak 26, 27 milyar lirayı aşacak. Şanlıurfa daha önce unutulmuş bir ildi ama hükümetimiz zamanında Şanlıurfa’ya devasa yatırımlar yapıldı. Son 13 yılda yapılan yatırımlar daha önce, 70, 80 yılda yapılan yatırımlardan fazladır. Mukayese burada. Halep oradaysa arşın Şanlıurfa’da” dedi.

Şanlıurfa’ya yeni müjdelerle geldiklerini söyleyen Eroğlu, “Bu sefer gelirken yeni müjdelerle geldik. 476 milyon liralık 16 müjdeyle geldik. DSİ burada hakikaten çok önemli yatırımlara imza atan yüz akımız bir kuruluş. Bunlardan 9 tanesi DSİ’ye ait, 4 tanesi Orman Genel Müdürlüğüne çünkü burada artık bölge müdürlüğü kurduk. 3 tanesi Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğüne ait. Burada yine Şanlıurfa tarihinde ilk defa bölge müdürlüğünü kurduk. Neticesinde Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün de 2 adet müjdesi var” şeklinde konuştu.

 

"ŞANLIURFA’DAN MARDİN’E KADAR SUNİ BİR NEHİR İNŞA ETTİK"

Bakan Veysel Eroğlu şunları kaydetti:

"Viranşehir pompa sulaması birinci kademe, bu çok tarihi bir an. Viranşehir hakikaten asırlardır su bekleyen bir ilçemiz. Neticede 221 kilometre uzunluğunda dev bir ana kanal inşa ettik. Şanlıurfa’dan Mardin’e kadar 211 kilometre, bu suni bir nehirdir. Kızılırmak Nehrinin mart ayı debisi saniyede 200 metreküptür. Buradan da saniyede 200 metreküp su akacak bir nehir inşa ettik. BU da 330 milyon lira. 220 bin dekar arazi sulanacak."

 

"BİZ YAPIYORUZ TERÖR ÖRGÜTÜ YIKIYOR"

Terör örgütünün doğuda yaptıkları barajlara saldırıp iş makineleri yaktığını söyleyen Eroğlu, “İş makineleri yakıyor, sıkıntı veriyor. Yaptırmamak için elinden gelen gayreti sarf ediyor. Kardeşim, oradaki insanlara su verecek, iş verecek, aş verecek. Bu nasıl oluyor. Bunu götürüp başka yere yapacak değiliz. Oradaki insanlarımızın cebine yılda 1.1 milyar lira para girecek” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yapılan ve dünyanın en hızlı biten, en uzun sulama kanallarından biri olan tünel hakkında da bilgi veren Eroğlu, "Yapımı çok zor çünkü Atatürk Barajından suyu alacağız, iletim kanalıyla dağa kadar gelecek. 17 bin 134 metre dağı deleceğiz, içinden TIR geçecek. Oradan da Suruç Ovasına suyu ulaştıracağız. Zor bir şey hakikaten. Bir Bolu tüneli yıllarca açılamadı. Sonunda patates deposu yapmak istediler ama AK Parti hükümeti geldi, deldi geçti. Biz de bunu deldik geçtik. Dünyanın en hızlı biten sulama kanallarından bir tanesi” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2016, 14:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195