Title of a News Article

Bakan Gül’den Öcalan ve İstanbul seçimleri açıklaması

Bakan Gül’den Öcalan ve İstanbul seçimleri açıklaması
banner206

 Türkiye Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Abdulah Öcalan'a avukatlarıyla görüşme izni verilmesine ilişkin, “Ne çözüm süreciyle ne de İstanbul seçimiyle ilgisi yok. Avukatlarıyla görüşme konusunda hukuki engel vardı. mahkeme bu kararı kaldırdı” dedi.

Abdulhamit Gül, Anadolu Yayıncılar Derneği'nin geleneksel iftar yemeğinde medya temsilcileriyle biraraya geldi.

Gül, yargı gündemindeki önemli başlıklarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Süresiz nafakanın kaldırılmasıyla ilgili çalışmada sona gelindiğini belirten Gül, “Süresiz nafaka gerçekten adil değil. Nafakada alt ve üst sınır ne olacak, hakim hangi kriterlere göre karar verecek çalışıyoruz. temel hassasiyetimiz taraflardan birine yeni mağduriyet alanı oluşturmamak” ifadelerini kullandı.

Abdulah Öcalan'a avukatlarıyla görüşme izni verilmesini de değerlendiren Bakan Gül, “Ne çözüm süreciyle ne de İstanbul seçimiyle ilgisi yok. Avukatlarıyla görüşme konusunda hukuki engel vardı. mahkeme bu kararı kaldırdı” diye konuştu.

Adalet Bakanı Gül, afla ilgili bir çalışmalarının olmadığını da belirterek, bunun partilerinin ve Meclis'in taktirinde olan bir konu olduğunu söyledi.

30 Mayıs'ta açıklanacak yargı reformu strateji belgesini değerlendiren Gül, sözlerine şunları ekledi:

“İfade özgürlüğü ve kişisel verilerin korunmasının daha da gelişeceği, içinden demokratikleşme paketinin çıkacağı 2023'e kadar sürecek bir yol haritası olacak. strateji belgesi hak ve özgürlüklerin güvence altına alınacağı insan hakları eylem planı'nı da içerecek.

Terörle mücadeleyi zaafa uğratmadan ifade özgürlüğüyle ilgili olumlu adımlar üzerinde çalışıyoruz, onları gündeme alacağız.”

Yüksek Seçim Kurulu'nun gerekçeli İstanbul kararı için "Artık son sözü İstanbul seçmeni söyleyecek" diyen Gül, “Bundan sonra milletin hakemliğine gidilmesine karar verilmiştir. Son sözü söyleyecek olan İstanbul seçmeni. Sonuca da herkes saygılı olacak” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195