Title of a News Article

Bakan " O Kurumu Bacağından aşacağım "

.

Bakan " O Kurumu Bacağından aşacağım "
banner206

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Viranşehir ilçesinde terör örgütü PKK’yı DEDAŞ'ı  ağır dille eleştirdi.

Haber: Ali PALA

16 Nisan referandum oylaması öncesi seçim çalışmalarını ilçe gezileriyle sürdüren Bakan Faruk Çelik bugün ilk olarak Viranşehir ilçesine geçti. Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet yıldırım tarafından karşılanan Çelik, toplanan ilçe muhtarlarına hitap etti. DEDAŞ konusunda şikayetçi olan Muhtarlara hitaben konuşan Bakan Çelik "  başka bir şehire böyle bişey yok. Bu arada karşılaştıgınız sıkıntıları biliyorum. O Dedaşı bacagından asacağım . Siz vatandaş olarak üzerinize düşeni yapacaksınız evraklar, imza ne isteniyorsa tamamlayacaksınız. Eğer işiniz samsaklanıyorsa yanlız Dedaş değil Tapu Mürüde olsa Kaymakamda olsa Valide olsa kim olursa olsun bir saniye bile tutmayın Viranşehir'de . Vatandaş ın memnuniyeti esastır. Sayın Cumhurbaşkanından bunu gördük.Millet memnun olacak,millet rahat edecek.Milleti üzecek, milleti bezdirecek işlerinde içinde yönetici olamaz Herkes dakik bir şekilde işini yapacak.Saat gibi çalışacak.Vatandaş görevini yapacak. Bu millete hizmet işkenceye dönüşmemeli .Herkes sorumlulugu bilecek. Vali valiliğini, vekil vekilliğini kaymakam kaymakamlığını, daire müdürleri müdürlüklerini bilecek bundan sonra hepsinin daha sıkı takipçisi olacağımı söylüyorum.Tam birbuçuk yıldır bizi Ankara'da meşgul ettiler 

Bir süre önce Pkk terör örgütü tarafından Viranşehir ilçesine bağlı Yenişehir mahallesinde bulunan adliye lojmanlarını hedef alan ve 2 kişinin şehit edildiği bombalı saldırıyı hatırlatan Tarım Bakanı Faruk Çelik Viranşehir halkının bu hain saldırının ardından dik duruşundan dolayı kutladığını söyledi. Viranşehir ilçesinin Şanlıurfa’da yatırım alanlarında aslan payının aldığını vurgulayan Çelik şunları ifade etti, “Herkesin bildiği gibi sen ben filan seçimi değil, belediye başkan adayını beğeniyorum veya beğenmiyorum seçimi değil bu seçim başka bir şey bu referandum başka bir şey bu referandum hepimizi değil hepinizin çocuklarını ve torunlarını ilgilendiren bir referandum. Çocuklarımız huzurlu bir ortamda istikrarlı bir ortamda mı yetişsinler yoksa çocuklarımız kavgalı gürültülü çatışmalı kalkınmayan refah düzeyi artmayan bir ortamda mı debelenip dursunlar işte babalarımız biz böyle bir Türkiye devrettiler ancak işte demokrasi sorunu çözüldü ama darbelerle beraber demokrasi. Şimdi biz çocuklarımıza güvenilir bir demokrasi ve güvenli bir gelecek devretmemiz gerekiyor bu mümkün mü mümkün. 16 Nisanda siz yönetime el koyacaksınız.  Şimdi bunları takdim ederken arkadaşlarımız söylediler herkes bunun şuurunda herkes bunun farkında herkes evet oylarının ne kadar yüksek olması gerektiği bilincindedir. Hele Viranşehir’de hele Şanlıurfa’da Türkiye’deki 30 tane Büyükşehir içerisinde birinci il olmanın dönemini arz ediyor. Yani biz birinci il olma durumundayız çünkü buralar çok hizmete ihtiyacı var buradaki yöneticilerin bu yeni sisteme geçişteki bu büyük destek merkezinde elde edecekleri ellerini güçlendirmeye yönelik sizin desteklerinizin önemini arz ediyor. Onun için ne yaptık efendim Viranşehir’in potansiyeli yüzde 70’in üzerindendir apaçık söylüyorum Viranşehir yüzde 70’lerin üzerinde desteklemesi gerekiyor bu potansiyel burada var çok iyi biliyorum ama bu potansiyeli kullanamasak kendi kendimize yazık ederiz aynı belediye seçimlerinde olduğu gibi sonrada şehrin ortasında bombalar patlar Allah razı olsun tabi Viranşehir’in sağduyusuna ama diğer taraftanda bunlara yüz verdiğiniz zaman nasıl astar istediklerinide o bombalarda canlı göstergeleridir. Onun için sizlerden istirhamım birlik ve beraberliktir. Türkiye’nin birliği ve beraberliği önemli olduğu gibi Viranşehir’inde birliği ve beraberliği önemlidir.”

Bakan Faruk Çelik’in Viranşehir ilçesinin ardından Ceylanpınar ilçesine hareket etti. Bakan Çelik’e, Vali Güngör Azim Tuna Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Halil Özcan, Mehmet Akyürek, Mehmet Ali Cevheri, Ak Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, eski Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu da eşlik ediyor.


 

 



 

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2017, 13:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195