Title of a News Article

Bakan Yılmaz, Saldırız...

.

Bakan Yılmaz, Saldırız...
banner206
 Sivas'ta bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye'dekiSüleyman Şah Türbesi ile ilgili olarak, "Orası Türkiye Cumhuriyeti vatanına ait bir toprak parçası. Şanlıurfa'ya saldırıya ne karşılık verildiyseSüleyman Şah'a da o karşılık verilir" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamındaAnkara'dan kara yolu ile Sivas'ın Hafik ilçesine geldi. Burada partililer tarafından karşılanan Yılmaz, ilçe girişinde kurulan platformda halka seslendi.

Miting sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, IŞİD güçlerininSüleyman Şah Türbesi'ni kuşatıp, "3 gün içinde Türk bayrağını indirmezse türbeyi yerle bir ederiz" tehdidinde bulunmasının sorulması üzerine, "OrasıTürkiye Cumhuriyeti vatanına ait bir toprak parçası, Şanlıurfa'ya saldırıya ne karşılık verildiyse Süleyman Şah'a da o karşılık verilir. Biz hep şunu söyledik, bu coğrafyada Türkiye'yi kendisine hasım tutanın istikbali olmaz. Dolayısıyla da herkes ayağını dengeli atacak, ne söylediğine dikkat edecek. Herkesin yaptığı hareketin ne sonuç doğuracağını kavraması lazım. Türkiyegüçlü bir devlettir ve kendi vatan topraklarını koruma gücüne sahiptir" diye konuştu.

Abdullah Öcalan'ın 2015 yılında serbest kalacağı söylentilerinin sorulması üzerine Yılmaz, "Böyle bir şey yok. Kendisi böyle bir şey söyledi mi? Ancak vatandaşın kafasını karıştırmak isteyen bunu dile getirir. Barış süreci bu milletin lehinedir, menfaatinedir. Milletin maddi kaynaklarını heder etmiyoruz. Boş yere harcamıyoruz. Hiçbir yere ateş düşmüyor. Biz bunu söylüyoruz. Güneydoğu'daki insanlar da bunu söylüyor. Türkiye'nin dışında olanlar daTürkiye'nin geleceğinin iyi olmasını istiyor ancak Türkiye'nin geleceğinin iyi olmasını istemeyenler, ülkeyi karıştırmak için bahane arıyorlar. Böyle bir şey yok. Barış süreci devam edecek" ifadelerini kaydetti.

Bakan Yılmaz, daha sonra seçim çalışmalarına devam etmek üzereDoğanşar ilçesine geçti. -iha

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2014, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195