Title of a News Article

Bakanlar Elazığ için karar aldılar...

Bakanlar Elazığ için karar aldılar...
banner206

Bakanlar Elazığ'da koordinasyon çalışmalarını sürdürüyorlar. Toplantıya İç işleri Bakanı Süleyman Soylu, çevre ve şehircilik Bakanı Murat Kurum, sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile sosyal ve çalışma Bakan Yardımcısı Dr. Selim Bağlı, ve yetkiler katıldı. 

Çevre ve  Şehircilik Bakanı Murat Kurum, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin, Hem Sürsürü hem de Mustafa Paşa mahallesinde kentsel dönüşüm projesi gerçekleştireceğiz.

2 bin yeni konut üretimine başlayacağız. Saha ve zemin etüt çalışmaları bugün itibarıyla başladı." dedi.


Sahada 500 kişilik ekibimizle hasar tespit çalışmalarını yürütüldüğünü açıklayan Bakan Kurum "Her türlü detayı inceliyoruz. Hasar tespit çalışmaları 10 gün içinde tamamlanacak. Elazığ merkez, Sivrice ve Maden'de 50 yıkık binamız mevcut. 308 ağır hasarlı bina var. 150 de orta hasarlı binamız mevcut. Bu binalardan 22 tanesi acil yıkılacak binalardan oluşuyor. Bu binaların yıkımını dün başlattık. Malatya'da toplam 155 yıkık, 1278 de hasarlı bina mevcut. Diyarbakır'da ise toplam 16 ağır hasarlı binamız var.

Sürsürü'de arama kurtarma çalışmaları tamamlanmak üzere. Mustafa Paşa'da ise tamamlandı. Sürsürü mahallesinde deprem neticesinde yıkılan Dilek Sitesi yanındaki binalarda da hasar tespiti yapmaya bu sabah başladık. 9 binada ağır hasar tespit ettik, bu binalar da yıkılacak. Haber7.com

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2020, 16:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195