Title of a News Article

Bakanlar Kurulu öncesi kritik toplantı

Bakanlar Kurulu öncesi kritik toplantı
banner206

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, yarın Başbakan Ahmet Davutoğlu liderliğinde Şanlıurfa'da yapılacak bakanlar kurulu toplantısı öncesi milletvekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe başkanlarıyla kahvaltıda buluştu.

TEDAŞ ve 11 Nisan ile ilgili açıklamarda bulunan Bakan Çelik, Bakanlar kurulu öncesi bütün hazırlıkların tamamlanacağını ifade etti. Şanlıurfa'nın sorunlarını bakanlar kurulu öncesi masaya yatıran Bakan Çelik, "Gördüğünüz gibi ilçe başkanlarımız, il yöneticilerimiz, belediye başkanlarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız yani bütün teşkilatımızla bugün sabah kahvaltıda buluşmuş bulunuyoruz." dedi.

Bakan Çelik, "Yarın ki Sayın Başbakanımızın Bakanlar kurulu toplantımızın Şanlıurfa ile ilgili yapılan çalışmaları değerlendirmek ve bir eksik varsa bunları gidermek noktasında bir kahvaltı sofrasında bir araya geldik ve bu değerlendirmelerimizi gerçekleştirdik. Şuana kadar yapılan gerek il başkanlığımız önderliğinde yapılan çalışmalar gerekse büyükşehir belediye başkanımızın önderliğinde yapılan çalışmalar son derece başarılı çalışmalar. İnşallah yarın eksiksiz şekilde bu programların tamamlanması açısından gerekli alt yapı çalışmalarının yapılması açısından bizzat müşade etme imkanımız oldu. Kaç gün önce de milletvekili arkadaşlarımız önden gelerek bu çalışmalara nezaret ettiler. Onlara da teşkilatlarımıza da belediye başkanlarımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyoruz." Diya ifade etti.

 

Bakan Çelik: Gururluyuz, mutluyuz

Bakanlar Kurulu toplantısının uzun yıllardır ilk kez Ankara dışında Şanlıurfa'da toplanmasından dolayı gururlu ve mutlu olduklarını ifade eden Bakan Çelik, "Yarın 11 Nisan Şanlıurfa'mızın kurtuluş günü ve İstiklal Madalyasının takdim edileceği gün hatırlarsınız daha yıllar önce değerli arkadaşlarımızla birlikte Ankara'nın Şanlıurfa'ya geleceğini ifade etmiştik. Gelmeyen kalmadı desem yeridir. Birey olarak, kurum olarak, makam olarak bütün makamların Şanlıurfa'ya geldiğini Cumhurbaşkanımızdan Başbakanımıza Bakanlarımızdan üst düzey yöneticilerimize bütün kurum yöneticilerimizin Şanlıurfa'ya geldiğini, Şanlıurfa'nın meselelerini burada konuştuğumuza hepiniz şahit oldunuz. Ama gerçekleşmeyen bir şey vardı o da her hafta düzenli Ankara'da Türkiye'nin başkentinde yapılan bakanlar kurulu toplantısıydı. İşte ilk kez uzun yıllardır Ankara'nın dışında gerçekleşmeyen Bakanlar Kurulu toplantısı yarın Şanlıurfa'mızdan gerçekleşiyor. Bundan sonra dolayı gururluyuz, mutluyuz. Yarın istiklal madalyamızla Şanlıurfa'mızın kahramanlığını bağımsızlığını, birliğini, beraberliğini, kardeşliğimizi bir kez daha bütün dünyaya ilan edeceğiz ama aynı zamanda bakanlar kurulu toplantısıyla da Şanlıurfa'mızın özeldeki bütün sorunlarını hemen belediye başkanlarımız hem il başkanlarımızın şahsında bütün teşkilatlarımız bizzat Sayın Başbakanımızla paylaşma imkanını bulacaklar. Yalnız Bakanlar kurulu değil Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımızda yarın geliyorlar. Yalnız Bakanlar Kurulu değil Türkiye Büyük Millet Meclisi de bir anlamda yarın Şanlıurfa'da, prokol konuşmalarından, istiklal madalyası takdimi ve Başbakanımıza fahri hemşerilik unvanından sonra Başbakanımız Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecekler. Orada yaşanan sorunlar ve ihtiyaçların bizzat birinci elden Başbakana iletilmesi açısından önem arzediyor. Akebinde Başbakanımız İl Başkanlığımızı ziyaret edecekler, orada da il başkanımız ve ilçe başkanlarımızın, milletvekillerimizin katıldığı toplantı olacak. Teşkilatlarımızın, ilimizle, bölgemizle ilgili tespitlerini Sayın Başbakanımıza paylaşma imkanını elde etmiş olacağız. Ayrıca bütün bakanlar burada olduğu için bütün bakanlarla ilgili yaşanan ilimizdeki sorun ve taleplerde bire bir bakan arkadaşlarımızla görüşülecek. Yarın bizim bayram günümüz Şanlıurfa için tarihi bir gün bunu en iyi şekilde değerlendirebilme adına bir araya geldik." Diye söyledi.

 

Bakan Çelik: Bölgeyle ilgili önemli konu başlıkları gündeme gelecek

Yarın ki bakanlar kurulu toplantısında bölgeyle ilgili önemli konu başlıklarının gündeme geleceğinin altını çizen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Faruk Çelik, "Terör örgütünün tahrip ettiği ilçelerle ilgili önemli kararlar aldı bakanlar kurulu, özelilkle Şanlıurfa'daki Bakanlar Kurulu toplantısında bölgeyle ilgili önemli konu başlıkları gündeme gelecek. Böylece öncelikle fizi şartların normalleşmesi noktasında yoğun bir çalışma var. İlgili bakan arkadaşlarımız çalışıyorlar, ayrıca bakan arkadaşlarımız bölgedeki bu fiziki olumsuzlukları ortadan kalkması ile görevlendiriliyor. Daha sonra bu terör belası buralardan def edildikten sonra gerekli güvenlik önlemlli milimetrik olarak alınacak. Bölgedeki büyük potansiyelin, turizm, ticari potansiyelin, sanayileşme potansiyelinin tekrar harekete geçmesi konusunda Şanlıurfa'daki bakanlar kurulu toplantısı son derece önemli ve önemli bir mesajdır. İnşallah Şanlıurfa'mızdaki otellerimiz olacak, 3 organize sanayi bölgemize ilave sanayi bölgelerimiz inşallah devreye koyacağız. Besi OSB gibi, Gıda OSB gibi öncelikli olarak Birecik OSB gibi arkasından Siverek OSB gibi organize sanayi bölgelerimizi hızlı bir şekilde geliştireceğiz ve beklenen atılımlar gerçekleşsin diye bütün bu gayretler gösteriliyor. Şanlıurfa zaten huzurlu bir şehir ama bakanlar kurulunun burada yapılmasıyla bu da pekişmiş olacak ve yatırımcılara davetlerimizi daha da yoğunlaştırmış olacağız." Diye belirtti.

 

Bakan Çelik: DEDAŞ'la mutabakata vardık

Sulama sorunuyla ilgili DEDAŞ'la mutabakata vardıklarını söyleyen Bakan Çelik, "Şimdi biz DEDAŞ'la milletvekili arkadaşlarımızın katıldığı çok güzel bir toplantı yaptık. Hem Urfa'da yaptık bu toplantıyı hem Ankara'da yaptık. Tabi ki elektriğin çok yoğun kullanıldığı önümüzdeki aylarda sulama dolayısıyla ve sıcaklıklar dolayısıyla ne zaman elektriğin kesileceğini hem sulama birlikleriyle hem yöneticilerle hemde biz siyasiler olarak DEDAŞ'la birlikte mutabakata vardık. Günün hangi saatlerinde kesilecek çok net bir şekilde belirlemiş bulunuyoruz. Bu uygulamayı da geçtiğimiz hafta başlatmış bulunuyoruz. Geçtiğimiz hafta bir kaç sulama birliğinde sıkıntılar vardı. TATÖRHÖYÜK yanılmıyorsam onunla ilgili sıkıntıları da çözdük oraya da elektrik açıldı, sulamaya başladılar. Dolayısıyla Akçakale'de yaşanan sıkıntıları da bir önceki gelişimizde çözmüştük. Şuan itibariyle bir sorun yok, Allah'ın izniyle anlaştığımızın dışında da ne DEDAŞ'ın hareket etme ne de bizlerin hareket etme lüksü yok ne kurallar konduysa o çerçevede uygulamalar olacak. İnşallah bu sene elektrik sorununu biz çok az yaşadığımız dönem olarak rahatlıklar söyleyebilirim. Çünkü gerçekten anlaşma sağlıklı ama yapısal bir sorun var. Ne olacak bu sulama birlikleri özellikle pompaj sulamayla ilgili birliklerle sıkıntı yaşanıyor. Bunu da yarın bakanlar kurulunda elektrik meselesini bizzat ben teklif ettim büyük ihtimalle yarın bakanlar kurulunda görüşeceğiz. Orman, Su işleri bakanlığımızın atması gereken bazı adımlar vardı. O konularla ilgili belki hükümet sözcümüz bakanlar kurulu sonrası yaptığı açıklamada değinme imkanı olacak inşallah." Dedi.

 

Bakan Çelik: 800 yataklı Eyyübiye hastanesi ile bin 700 yataklı şehir hastaneleri açıklacak

Şanlıurfa'da önümüzdeki günlerde 800 yataklı Eyyübiye hastanesi ile önümüzdeki 3 yıl içerisinde de şehir hastanesinin açılacağını söyleyen Bakan Çelik, "Şimdi sağlık konusu önemli Ak parti iktirdarları sağlığa son derece büyük önem verdi. Ve bizzat benimde bulunduğum dönemlerde önemli reformlar gerçekleştirildi. Sağlığa erişim, ilaca erişim noktasındaki sorunlar tümü ortadan kaldırıldı. Şanlıurfa'da da tabiki 2 önemli hastanemiz var bunun dışında da özel hastanelerimiz var. Burada bu kapasitenin bu genç nüfusa yeterli olmadığını artık büyükşehir olan Şanlıurfa'ya yeterli olmadığı düşüncesiyle ilçelerimizde yoğun bir şekilde hastaneler yapmaya başladık ve önemli ölçüde tamamlandı. Siverek, Viranşehir'de hastanemiz var. Şimdi Hilvan'da bitti hastane, Akçakale'de hastanemiz var. Yani Halfeti'de hastanemiz bitti. Birecik'te hastanemiz bitiyor, Suruç'ta devam ediyor şuanda yani her ilçelere baktığımızda Ceylanpınar dışındaki orada da arsa sorunundan bir problem var diğerlerinin tümünde hastane sorununu büyük ölçüde çözdük. Şimdi merkezde ise Eyyübiye Hastanesi önümüzdeki günlerde devreye girecek. Türkiye'de çok ender büyüklükteki hastanelerinden birisidir. Eyyübiye hastanesi mesafesinde şehir hastaneleri var yani 800 yataklı hastane, ağız ve diş sağlığı merkezi de var yanında kısa sürede açılacak. Şanlıurfa'daki sağlıktaki tıkanıklığı giderme noktasında çok önemli bir görevi ifade edecek. Bunun yanında 3 yılda bitecek olan şehir hastanesiyle ilgili 2 tane seçim üst üste geldiği için YPK kararını çıkaramamıştır. Yani hastanenin ihalesi yapıldı , yer teslimi yapıldı herşey hazır ama YPK kararı Yüksek Planlama Kurulunun kararı olmayınca hastaneye başlayamıyorsunuz. İşte o karar geçtiğimiz hafta çıktı, Sayın Başbakanımız onayladı şimdi o hastanenin şantiyesi şimdi çalışmaya başlıyor. Şimdi 3 yıl içerisinde teslim etmek zorunda inşallah bu dönem içerisinde o dev bin 700 yataklı hastane de açılacak. Şimdi özel hastaneler, Şanlıurfa'mızda tıp merkezi hastaneleri vardı bunların kapatılması veyahutta durdurdurulması  SGK ve Çalışma Bakanlığı bünyemizde bir tablo var. Bunun içeriğini doğrusu bilemiyoruz yani ne nedir engel olarak bu da bizim yarın Çalışma Bakanlığımıza soracağımız ve belki de ihtiyaç olunca kamuoyuna açıklayacağımız tablodur. Orada çalışan kardeşlerimizin mağduriyeti tabi hiç birimiz açısından onaylanamaz. Yani çalışan birisinin işini kaybetmesi diye birşey biz istemeyiz. Bunların tekrar çalışabilmesi için gerekli girişimleri yarın itibariyle bulunacağız. Hangi kuralların ihlalinden dolayı bu durdurma kararları alındı bunu netleştirelim ve biz buradan gitmeden açıklamayı yapalım. Sağlık çalışanlarına açılacak olan Eyyübiye hastanesinde ihtiyaç var, şehir hastanesi bittiği zaman çok sayıda binlerce insana ihtiyaç var ama belki de mevcut tıp merkezleri ve sağlık kuruluşlarında eğer çok basit hatalardan kaynaklanan, giderilmesi mümkün olan sorunlar söz konusu ise o konuda biz yardımcı olacağız ve eksiklikleri giderilir yeniden hizmete sunulabilir. Ama neden kaynaklandığını bilmediğimiz için net birşey söylememiz mümkün olmaz. Yarın Sayın Bakanımızla görüşelim elindeki veriler nedir işte olay hangi noktada ona göre de biz açıklamamızı yapalım. Şunu ifade edeyim hiçbir sağlık aleti veya personeli de açıkta kalmaz. Onlar mutlaka ülkenin serveti Şanlıurfa'nın bir kazanımı olarak mutlaka sağlık hizmetinde olurlar." Şeklinde konuştu. Öte yandan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Toki ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ve Şanlıurfalılara binlerce konut kazandırılacağı müjdesi ile Tugay'ın taşınmasıyla konusunda gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2016, 12:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195