Title of a News Article

Bakanlık gerekeni yaptı

Bakanlık gerekeni yaptı
banner206

Tarım ve Orman Bakanlığı, bir çalışanın süt kazanının içine girerek banyo yaptığı Konya'daki süt fabrikasının faaliyetinin durdurulduğunu açıkladı. Firma da konuyla ilgili yaptığı açıklamada görüntüleri çekip sosyal medyada paylaşan çalışanın işine son verildiğini duyurmuştu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Konya'daki süt fabrikası ile ilgili sosyal medyada yer alan görüntüler üzerine İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince iş yerine gidilerek resmi kontrol gerçekleştirildiği belirtildi.

FAALİYETLERİ DURDURULDU

Açıklamada, "Yapılan denetimde iş yerinin insan sağlığı ve güvenirliği açısından tehlike oluşturduğu tespit edildiğinden ürünlere el konuldu ve işletmenin faaliyetinin durdurulmasına karar verildi. Çalışanların hijyen belgelerinin olmaması nedeniyle çalışan 2 kişiye 1700 TL ve 5996 Sayılı Kanun kapsamında hijyen gerekliliklerine aykırı hareket etmekten 13 bin 934 TL, hijyen kayıtlarının tutulma gerekliliklerinin uygulanmaması nedeniyle 5 bin 570 TL idari para cezası uygulanmıştır" denildi.

İŞLETME HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Ayrıca Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın da inceleme başlattığı işletme hakkında, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokması nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verildiği kaydedildi.

YAKALAMA KARARI ÇIKARTILDI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı da süt tesisindeki görüntülere dair soruşturma başlattı. Görüntülerdeki Uğur Turgut adlı şahıs hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

YAPTIĞI PAYLAŞIM İLE KENDİNİ ELE VERDİ

Fabrika çalışanının süt banyosu yaptığı o anlar, yine fabrikanın bir başka çalışanı tarafından kayıt altına alınırken, görüntüler, sosyal medya uygulaması olan TikTok üzerinden 'ugurrturgut' isimli bir hesaptan yayınlandı. Kısa sürede sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük tepki toplayan görüntülerin, Konya'da üretim yapan bir süt toplama merkezinde çekildiği ortaya çıktı.

'MARMARA KAZIM' REPLİĞİ

Kemal Sunal'ın Sakar Şakir isimli filminin bir sahnesinde 'Marmara Kazım' karakterinin replikleriyle yayınlanan görüntülerde, fabrika çalışanının kazana çıplak bir şekilde girdiği görüldü.

O ÇALIŞANIN İŞİNE SON VERİLDİ

Olayın yaşandığı firmadan konuya ilişkin açıklama geldi. Firma, videodaki şahsın iş akdinin iptal edildiğini ve gerekli yasal işlemleri başlattığını duyurdu. Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Temel hedefi itibarsızlaştırma olan, elemanımız tarafından bilgimiz dışında çekilip çeşitli sosyal medya platformlarında paylaşılmış görüntüler ve yapılan eylem bizleri de üzmüş olup kesinlikle kabul edilmesi mümkün değildir. İlgili şahsın iş ahdi iptal edilmiş olup, hakkında gerekli yasal işlem ve incelemeler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." haberler.com

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2020, 18:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195