Title of a News Article

Bakın kim satın alıyor

Bakın kim satın alıyor
banner206

Çin'e ait olan sosyal medya uygulaması TikTok'u, ABD'li’bir şirkete satılmadığı sürece ükede yasaklayacağını duyuran ABD Başkanı Trump, satış için önceden belirlenen son geçerlilik tarihini değiştirmemekte kararlı olduğunu ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump, 3 Kasım seçimleri için kritik eyaletler arasında bulunan Michigan'a yapacağı ziyaret öncesi uçağa binmeden önce gazetecilere açıklamalarda bulundu.

ÇİN'E EK SÜRE TANIMADI

Çinli ByteDance şirketine ait olan TikTok uygulaması, ABD'li bir şirkete satılması için verilen süreyi uzatıp uzatmayacağının sorulması üzerine Trump, "Ya Tiktok'u güvenlik sebepleriyle bu ülkede kapatacağız, ya da bu uygulama başka ABD'li bir şirkete satılacak. Şirkete 15 Eylül'e kadar verilen mühleti de uzatmayacağım." dedi.

Trump, TikTok’a verilen satış süresini uzatmayacak #1

MICROSOFT'UN ALACAĞI KONUŞULUYOR...

Başkan Trump, Çin-ABD arasından yakın zamanda biteceğe benzemeyen ticaret savaşlarının etkisiyle, 3 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, ABD'deki kolu herhangi bir Amerikan şirketine satılmadığı takdirde Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok'u 15 Eylül'de yasaklayacaklarını duyurmuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2020, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195