Title of a News Article

Barış Pınarı'nda karantina kuruldu

Barış Pınarı'nda karantina kuruldu
banner206

Barış Pınarı Harekâtı ile terör örgütlerinin işgalinden arındırılarak hayatın normale döndüğü Telabyad’da, Ramazan ayının başlaması, bölgeye yeni ailelerin yerleşmesi ve koronavirüs salgın riskine karşı faaliyetleri yoğunlaşan Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM), insanların hayatına dokunmaya devam ediyor.

Alınan sıkı izolasyon tedbirleri sayesinde şimdiye kadar koronavirüs vakasına rastlanılmayan Barış Pınarı’nda tedbiri elden bırakmayan SUDKOM, Telabyad’daki Şarkiye İlkokulunu karantina misafirhanesi olarak düzenledi. Bölgeye yeni yerleşen ailelerin koronavirüs tedbirleri kapsamında 14 günlük karantina sürecine tabi tutulacağı misafirhaneye, Şanlıurfa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından 80 kişi kapasiteli ranza, 40 sünger yatak, 60 yastık, 60 battaniye, 60 nevresim takımı ve 50 gıda kolisi temin edildi.

Mutfak, banyo, tuvalet gibi müştemilatlarının tefriş edildiği karantina misafirhanesine, İHH İnsani Yardım Derneği tarafından temin edilen 10 adet elektrik sobası, 40 adet battaniye, 10 adet nevresim, 10 adet halı, 4 seccade, 8 koli çocuk bisküvisi, 18 koli hurma ve 300 adet maske de AFAD koordinasyonunda kabul edildi.

Telabyad’a yeni yerleşen ailelerin başta barıma, gıda, sağlık ve temizlik malzemesi gibi temel ihtiyaçlarını karşılayan SUDKOM, tespit edilen dezavantajlı ailelere 50 gıda kolisi, 5 koli hasta bezi, 2 koli bebek bezi, 10 kutu bebek maması dağıtımı gerçekleştirdi.

Resulayn’da yaşayan ihtiyaç sahiplerine de yardımlarını sürdüren SUDKOM, 200’ü Kızılay’ın bağışı olmak üzere toplam 320 adet gıda kolisi, AFAD-TMO-KIZILAY tarafından temin edilen 50 ton un, Kızılay tarafından temin edilen 100 koli gofret, 200 adet battaniye, 400 paket ekmek ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından temin edilen 9 koli muhtelif giyim eşyasının dağıtımını yaptı.

Barış Pınarı bölgesine insani yardımlar sağlayan sivil toplum kuruluşlarının önünde gelen İHH tarafından temin edilen 5500 adet maske, 500 adet battaniye, 100 adet sünger yatak, 20 adet halı ile 150 öğrencilik çanta ve kırtasiye yardımı da SUDKOM ve İHH görevlileri tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2020, 06:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195