Title of a News Article

BARIŞIN PARÇALARINDAN BAŞKAN EKİNCİ'YE ZİYARET

 BARIŞIN PARÇALARINDAN BAŞKAN EKİNCİ'YE ZİYARET
banner206

‘Barışın Parçaları’ adı altında bir araya gelen farklı ülkelerin mensubu öğrenciler, Şanlıurfa’ya gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundular. Yapılan ziyaretler esnasında Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ile bir toplantı gerçekleştiren öğrenci kafilesi, bölgede yaşanan gündem maddelerine ilişkin Başkan Ekinci’den detaylı bir şekilde bilgi aldılar.

Letonya, Romanya, İtalya ve Bulgaristan gibi dünyanın birçok ülkesinden farklı insanların buluştuğu ve araştırmalar yapmak üzere Şanlıurfa’ya gelen 50 kişilik öğrenci heyeti, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ile 2 saat süren bir toplantı gerçekleştirdiler.

Komşu ülke Suriye'de yaşanan insanlık dramından kaçarak Türkiye'ye yerleşen mültecilerin büyük bir bölümünün Şanlıurfa'da barındırıldığının bilinci olan heyet, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'den mültecilere yapılan yardımlar hakkında bilgi aldı. Farklı ülkelerden oluşan 50 kişilik heyet barışın diyalogla çözülebileceğine dair projeler üreterek barışan katkı sunmayı hedefliyor. Bu kapsamda çeşitli araştırmalar yapıp dünyanın farklı ülkelerinde projeler üreten heyete ev sahipliği yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, barış ortamının dünyanın her yerine sirayet ettiğine dikkat çekerek, dünyada kalıcı barışın sağlanabilmesi için herkesin elini taşın altına atması gerektiğini belirtti.

Tercüman aracılığıyla kendisine iletilen sorulara cevap veren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci yaklaşık 2 saat süren toplantıyla ilgili şunları söyledi. Başkan Ekinci, ‘’Eyyübiye Belediyesi olarak böyle güzel bir projeye destek vermekten gurur duyarız. Daha önce de Avrupa Birliği tarafından akredite edilmiş bir kurumda uzun yıllar idarecilik yaptım. Dolayısıyla bu anlamda gerek Avrupa Birliği fonlarını uygun kullanması, gerek insan odaklı projelerin yapılması konusunda bir deneyimimiz de var. Toplumsal barışa ihtiyacımız var. Bu toplumsal barışın özellikle sizin gibi genç insanların yapacağı proje ile hayata kazandırılacak olması hakikaten alkışlanır bir durum. Küreselleşen bir dünyada artık siz başka bir yerdeki sıkıntı bizden çok uzak diyemezsiniz. Bu dünyadaki özellikle savaşların özellikle Ortadoğu coğrafyasındaki insanların çektiği sıkıntılar ve bu sıkıntıların bizlere yansıması hakikaten şuanda olumsuz durumda. Biz ülke olarak yakınız, en fazla etkilenen bizleriz. Ama bu insanlar en uzak ülkeleri de bir şekilde etkiliyorlar. Hiçbir şeyi etkilemeseler bile sizler orada çok uzaklarda televizyonlarda oradaki şiddetli eylemleri gördüğünüzde en az vicdanen rahatsız oluyorsunuz. Özellikle hemen yanı başımızda yaşanılan insanlık dramı ülkemizi çok ciddi bir şekilde etkilemekte, İlimizi daha çok bir şekilde etkilemektedir. Şimdiye kadar resmi rakamlarla 4,5 milyar dolar ülke olarak bizlerin yaptığı insanı yardımların parasal karşılığıdır. Sadece olay bunlarla kalmıyor yani hayatımız 4,5 milyar dolarla kalmıyor. Bizler eğer 2 milyon insanın ülkemizi ziyaretinde 4 yıl içersinde bu parayı harcamışsak tabii geldikleri yerde yıkılan, yok edilen evleri olsun, işyerleri olsun bunların karşılığı tabi çok daha büyüktür. Bundan da ötesi bu insanların yaşadığı travma gelecek nesillere de öyle ya da böyle aktarılacaktır. Dolayısıyla herkes bir şekilde bu yaşanan olaylardan fazlasıyla etkilenecektir ve etkilenmiştir de. Bu unutulmayacak bir hikâyedir.  Bunun önüne de bir an önce geçmek gerekiyor. Bizler insanlık dramından dolayı bu tarz yardımları yapıyoruz. Ama bizim barış duygularımızı kabartacak faaliyetlerde bulunmamız gerekiyor. 7 Milyar nüfuslu bir dünya da yaşıyoruz. Bu 7 milyar nüfusun barışa ve huzura erişimini hepimizin sağlaması gerekiyor. Bunun için yeryüzünde şuanda 7 milyar insanı rahatlıkla besleyecek kaynakların da eşit dağıtılması durumunda, barış ve huzur ortamı için sadece bizim yapmamız gereken bir adım atmaktır. Bizler eğer bu bir adımı atarsak barış ve huzur içersinde çok daha mutlu bir dünyada yaşabiliriz.’’ Dedi.










Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2015, 13:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142