Title of a News Article

Barışla sonuçlanan kan davasında, ülke için dualar edildi

Barışla sonuçlanan kan davasında, ülke için dualar edildi
banner206
 Şanlıurfa'da, husumetli olan Akkuş ailesi ve  Çal ailesi, araya giren barış elçileri tarafından barıştırıldı. Barış yemeğine katılanlar arasında belediye başkanları ve birbirinden farklı siyasi partilerin yerel yöneticileri yer aldı. 

Özel bir konuk evinde gerçekleşen barış törenine; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Muhtarlar Dernek Başkanı Halil Haktankaçmaz,  Mersavi Aşireti ve Bini Hatip aşireti mensupları, aracı olan Faruk Akbaş, Mehmet Tatlı, Mehmet Can Akkuş, Müslüm Akkuş ve davetliler katıldı. 

Yoğun kalabalığın yaşandığı barış töreni, olayın üzerinden çok geçmeden gerçekleşti. Bir kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından, taraflar aracıların devreye girmesiyle barıştırıldı. 

Komisyoncular Başkanı Faruk Akbaş'ın da aracılık ettiği barış yemeğinde dualar edilerek husumetli olan Akkuş ve Çal ailesi bireyleri bir araya getirildi. Yaşanan barışın ardından dualar bu kez ülkede yaşanan olaylar için yapıldı.  Terör olaylarından dolayı hergün şehit haberlerinin gelmesi kendilerini üzdüklerini belirten Akbaş,  herkesin sağ duyulur olması gerektiğini söyledi. 
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve Eyyübiye Belediyesi Başkanı Mehmet Ekinci, tarafları kutlayarak kanın akmasıyla bir yere gelinemeyeceklerini ifade ettiler.

Tarafların barıştırılmasıyla Son bulan husumet tatlıya bağlanarak yemek yenildi. 

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2015, 16:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195