Title of a News Article

Baro Başkanı Öncel'den flaş açıklama...

Baro Başkanı Öncel'den flaş açıklama...
banner206

Şanlıurfa'da stajyer avukat D. A.'nın taciz iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu Şanlıurfa Baro Başkanı Av. Abdullah Öncel, iddiaları ve suçlamaları kabul etmedi. Öncel ve D.A. hakkında Baro Yönetim Kurulu tarafından resen soruşturma açılacağı bildirildi.
Şanlıurfa  Baro Başkanı Abdullah Öncel, eşi Beynin Öncel ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte  kendisiyle ilgili taciz iddiasında bulunan D.A. isimli stajyer avukatın Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmasının ardından basın toplantısı düzenledi. 


HAKKIMDA LİNÇ KAMPANYASI BAŞLATILDI
İddiaları ve suçlamaları reddeden ve kendisine yönelik linç kampanyası başlatıldığını belirten Öncel,  "Hakkımdaki iddialar, D.A.'nın ağustos ayında Şanlıurfa Başsavcılığı'na yapmış olduğu suç duyurusu ile başlamıştır. Suç duyurusu içeriğine bakıldığı zaman bunun 2019 eylül ve ekim aylarında hanımefendinin cep telefonuna atılan tehdit içerikli mesajlar olduğu anlaşılmıştır. Üzülerek belirtmek isterim ki konu, soruşturma dosyası içeriğindeki ile basının kamuoyuna servis etmiş olduğu haber de çok büyük bir fark söz konusu. Suç duyurusunda taciz, tehdit söz konusu olmamasına rağmen Şanlıurfa Baro Başkanı 'Stajyeri taciz etti' şeklinde basına yansıtılmıştır. Haksızlık kimden gelirse gelsin karşısında durmaya devam edeceğim. Sanırım bu iftira ve linç kampanyasının en büyük nedenlerinden birisi de budur. Ben bu hususu sevgili eşimle birlikte kamuoyunun takdirine sunuyorum. Adı geçen şahısla ilgili konu adli makamlara sirayet etmiştir. Sonuçlarını hep beraber göreceğiz" dedi.
Bu arada Şanlıufa Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Necati Ateş de iddiaları öne süren stajyer avukatın ÖSYM giriş ve denklik dosyasının olmadığının tespit edildiğini vurgulayarak, baro yönetim kurulu olarak başkan ve stajyer hakkında resen soruşturma açtıklarını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195