Title of a News Article

Barodan Özgecan cinayetine tepki

Barodan Özgecan cinayetine tepki
banner206

Şanlıurfa Barosu, Mersin’in Tarsus İlçesinde öldürüldükten sonra vahşice yakılan Üniversite Öğrencisi Özgecan Aslan için basın açıklaması yaparak, cinayete tepki gösterdi.

Şanlıurfa Baro Başkanı Av. Hikmet Delebe, Baronun Kadın Hakları Komisyon Başkanı Av. Hilal Er ve çok sayıda avukat, Adliye Binası önünde bir araya gelerek, Türkiye’yi derinden yaralayan Özgecan Aslan cinayeti için basın açıklamasında bulundular.

Basın açıklamasını yapan Kadın Hakları Komisyon Başkanı Av.  Hilal Er, “Tüm sözlerin yetersiz kaldığı, kanımızı donduran bu vahşetin faillerinin yakalanmış olması ne yazık ki vicdanımızı rahatlatmadı” dedi.

Hemen her gün gazetelerin 3. Sayfalarında Anayasayla güvence altına alınan temel hak ve özgürlüklerin; seyahat özgürlüğünün, yaşam hakkının, eğitim hakkının, çalışma hakkının kadınların elinden alındığına dair haberler gördüklerini belirten Av. Er, açıklamasında şunları kaydetti;

“Kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin sebep ve sonuçlarını yıllardır, defalarca dile getirdik. Kadınlarla erkekler arasındaki eşitsizlik ve her türlü ayrımcılığın bir sonucu olan erkek şiddetine karşı, acil ve çaydırıcı önlem alınması, en ağır cezaların, indirim uygulanmadan verilmesi gerektiğini belirttik. Ancak sorunun çözümünün, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına karşı bakış açısının değiştirilmesi gerekliliği olmasına rağmen, bu konuda bir arpa boyu yol alamamış olmamız, önümüze çıkan çok acı bir gerçektir. Hazırlandığı günden bu yana kağıt üzerinde kalan 6284 sayılı Kanun bu durumun en açık örneklerindendir. Şiddet önleme ve izleme merkezleri ile şiddetle mücadelenin kurumsal hale getirilmesi ve ilgili yasalara işlevsellik kazandırılması gerektiğine dikkat çekerek, başka Özgecan’lar olmaması adına taciz ve tecavüz olaylarında caydırıcı cezaların verilmesi yönünde yeni yasal düzenlemelerin yapılması gerekliliğini önemle vurgulamak isteriz.”

Kadın Hakları Komisyon Başkanı Av.  Hilal Er, Özgecan’ın suçlularına verilecek cezanın, aslında Özgecan’ın hunharca ketledilişine karşı adil bir ceza olmayacağını vurgulayan Er, “Fakat bu vahşet karşısında sorumluların en ağır ceza almaları için Şanlıurfa Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak yargı sürecine müdahil olacağız. Bu düşüncelerle, bize derin üzüntü yaşatan bu korkunç cinayeti lanetliyor; Özgecan Aslan’ın acılı ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2015, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195