Title of a News Article

Barzani'den önemli Musul açıklaması

Barzani'den önemli Musul açıklaması
banner206

 IKBY Başkanı Mesud Barzani, Başbakan Neçirvan Barzani ve Güvenlik Ajansı Danışmanı Mesrur Barzani Musul operasyonunun başlamasının ardından Hazır Cephesi'ni ziyaret etti.

"IRAK ASKERİ VE PEŞMERGE İLK KEZ BİRLİKTE SAVAŞIYOR"

Cephede basın toplantısı düzenleyen Mesud Barzani, "İlk defa Irak askeri ve peşmerge birlikte bir bölgede savaşıyor. Bu kendi başına bölgenin kaderi için çok önemli bir gelişme. Bugün tarihi bir gün. Peşmerge IŞİD'e öldürücü darbe vurdu.

"200 KİLOMETREKAREDEN FAZLA ALAN IŞİD'DEN KURTARILDI"

Operasyonda 200 kilometrekareden daha fazla alan IŞİD'den kurtarıldı. Musul halkının emin olmasını istiyoruz. Peşmerge ve Irak ordusu olarak katliam yaşanmadan kenti kurtarmak için çaba gösteriyoruz. Musul'da hiçbir intikam davranışına izin verilmeyecek." dedi.

"MUSUL HALEP OLMAYACAK"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Barzani, "Musul'un Halep olmaması için her şey yapılacak. Operasyon uzun sürecek, Bağdat ile koordianasyon da sürecek. Ne kadar uzun sürerse sürsün, biz mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.

Barzani'ye yöneltilen soru ve cevaplar şöyle:

Soru: IŞİD SONRASI DÖNEMDE SİYASİ BİR ANLAŞMAYA VARILDI MI?

"Biz de böyle bir siyasi planımız olsun istedik. Ama diğer taraf öncelikli olarak operasyonun başlaması gerektiğini söyledi. Önümüzdeki dönemde bazı sorunlar çıkarsa, bizler bu sorunu karşı tarafla çözmek isteriz. Şu an üst düzey siyasi bir komite var. ve biz de Musul'un bir başka Halep olmaması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz önümüzdeki süreçte."

Soru: TÜRKİYE'NİN ROLÜNE DAİR BİR TAKIM ELEŞTİRİLER OLMUŞTU BAĞDAT MERKEZİ YÖNETİMİNDEN. SİZİN BU KONUDAKİ GÖRÜŞÜNÜZ NEDİR?

"Evet Bağdat ve Ankara arasında bir anlayış, uzlaşının olması gerektiğini düşünüyoruz."

Soru: PEŞMERGE VE IRAK ARASINDAKİ BU KOORDİNASYON NE KADAR SÜRE DEVAM EDECEK VE ELE GEÇİRİLEN BÖLGELERDE DEMOGRAFİK DEĞİŞİKLİK OLACAK MI?

"Bu koordinasyon devam edecek önümüzdeki dönemde. Kısa bir operasyon olmayacak, zaman alacak bir operasyon. ve DEAŞ'ı yenerek ki yeneceğiz eminiz. Ondan sonraki süreçte bizim açımızdan baktığımızda biz bu koordinasyon düzenini devam etmek istiyoruz. Demografik açıdan bir değişiklik olmayacak."

NEÇİRVAN BARZANİ: PEŞMERGE IŞİD MİTİNİ YIKTI

Rudâw'ın haberine göre, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, "Musul operasyonunun başlamasıyla, bugün tarihi bir gün. Peşmerge güçleri Kobani ve Şengal'de IŞİD mitini yıktı" dedi.

"ULUSLARARASI TOPLUM ARTIK HAREKETE GEÇMELİ"

Açıklamalarına "Peşmerge güçleri dünyayı en barbar terör örgütünden kurtardı" diye devam eden Neçirvan Barzani, 'uluslararası toplumun üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesinin zamanının geldiğini' de kaydetti.

PEŞMERGE 8 KÖYÜ IŞİD'DEN TEMİZLEDİ

Sabah saatlerinde Musul'un kontrolü operasyonu, Hazır Cephesi'nde 3 koldan başladı. Başkomutan Mesud Barzani'nin komutasında operasyonu başlatan peşmerge, 8 köyü IŞİD'den temizledi.

Operasyon sırasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, örgütün bomba yüklü araçlarla düzenlediği saldırılar peşmerge tarafından püskürtüldü. Çatışmalarda 6 peşmerge şehit düştü, 14 peşmerge de yaralandı. Çok sayıda IŞİD'li peşmerge tarafından etkisiz hale getirildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2016, 18:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195