Title of a News Article

Başbakan'dan müjde...

.

Başbakan'dan müjde...
banner206
 Başbakan Binali Yıldırım, vergi  prim borçlarının 36 aya kadar taksitlendirileceğini belirterek, "Vergi  prim borçlarını da 36 aya kadar taksitlendiriyoruz. Vergiyle ilgili dava ortadan kalkıyor. Bütün dosyalarda el sıkışıp uzlaşacağız. Mahkemeler ile işiniz olmayacak. Oturacaksınız maliye ile anlaşacaksınız. Yeni bir sayfa açacaksınız. Birikmiş vergi cezalarının, gecikme cezalarının tamamını kaldırıyoruz. Matrah artırımı getiriyoruz. Geçmişe sünger çekiyoruz" dedi.
 
Başbakan Binali Yıldırım, oda ve borsa başkanları ile Çankaya Köşkü'nde bir araya geldiği istişare toplantısında konuştu. 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Yıldırım şu ifadeleri kullandı: "15 Temmuz Türk siyasi tarihi için bir dönüm noktasıdır. 15 Temmuz bir anlamda 2 Kurtuluş mücadelesinin zafer ile sonuçlandığı günün adıdır. O uzun karanlık gecede hainler, Cumhurbaşkanlığını, MİT'i, TBMM'yi daha bir çok kritik yeri bombaladılar. Yaylım ateşine tuttular. Her yeri yakıp yıktılar. Kardeşliğimize adet kurşun sıktılar.
 
CUMHURBAŞKANIMIZI NASIL ÖLDÜRECEKLERİNİ HESAPLAMIŞLAR 
Asker kıyafeti içerisindeki bu caniler, teröristler 238 canımız, vatandaşımızı kalleşçe katletti. 2190 vatandaşımızı da yaraladılar.  Bu gözü dönmüş katiller, darbe sonrası için her şeyi ince ince hesaplamışlar. Ama milli iradeyi unutmuşlar. Milleti hesaba katmamışlar. Ankara'ya, İstanbul'a bomba yağdıranlar cumhurbaşkanımızı nasıl yakalayacaklarını, öldüreceklerini inceden hesap etmişler. Ama Türkiye'de istiklal ruhunun dip diri olduğunu asla hesap edememişler. Bu darbeciler her şeyi hesap etmişler ama astsubay kahraman Ömer Hasdemir'i hesap edememişler. Her şeyi hesap etmişler ama 16 yaşında babasının yanında şahadete koşan kardeşim Abdullah Olçok'u ve babası Erol Olçok'u hesap edememişler.
 
"BİR ÖMER GELİR VE ALNINDAN VURUR HAİNİ" 
İhanet hiçbir hainin yanına kâr kalmaz. Bir temiz ananın, babanın yetiştirdiği bir Ömer gelir ve alnından vurur haini. O gece hep beraber parti rozetlerimizi çıkardık, yakamıza ay yıldızlı şanlı bayrağımızı taktık. Bütün siyasetçilerimiz demokrasiye sahip çıktı. Bütün Türkiye  darbecilere karşı bir oldu beraber oldu ayağa kalktı. … Hep birlikte milletçe, kardeşçe cevabımızı verdik."
 
"OHAL'İ MİLLETE DEĞİL KENDİMİZE İLAN ETTİK"
 
OHAL sürecine ilişkin Yıldırım, "OHAL'i millete değil kendimize ilan ettik. Ülkeyi bir tehlikenin eşiğine getiren bu ihanet şebekesini ülkenin bütün kurumlarından, kılcal damarlarından çıkarıp atmak için böyle bir OHAL'e ihtiyacımız vardı. Ekonomik ve sosyal hayat eskisi gibi devam ediyor. Daha da canlanarak devam edecek" dedi. 
 
"MECLİSİMİZİ BOMBALAYABİLİR, TARAYABİLİRSİNİZ YOLCULUĞUNU DURDURAMAZSINIZ"
 
Yıldırım, "Dedik ki, Meclisimizi bombalayabilirsiniz, insanlarımızı tarayabilirsiniz ama bu milletin muasır medeniyetler seviyesi yolculuğunu durduramazsınız. Melis'i açık tuttuk kanunları çıkardık" dedi.
 
"YATIRIMLARIN ÜZERİNDEKİ HER TÜRLÜ VERGİYİ KALDIRIYORUZ"
 
Yatırımların üzerindeki her türlü vergi kalkıyor diyen Yıldırım, "Damga vergisinde çok ciddi düzenlemeler yapıp indirimlere gittik. Çek konusunda yeni düzenlemeler yaptık. İstismarın önüne geçtik. Diyelim ki Türkiye'den başka ülkelere hizmet veriyorsunuz. O zaman vergi vermeyeceksiniz. Yatırımların üzerindeki her türlü vergiyi kaldırıyoruz. Bunun düzenlemesini yaptık. Yepyeni bir yatırım teşvik sistemini hayata  geçiriyoruz" dedi.
 
"KONFEKSİYON İŞİ DEĞİL TERZİ İŞİ DESTEKLER GELİYOR"
 
Yıldırım, "Konfeksiyon işi değil terzi işi destekler geliyor. İhtiyacı olana göre destek geliyor. Yapacağınız işe göre destek geliyor. Biz değil siz karar vereceksiniz. Üretemeyip istihdam oluşturmazsak bu sorunları yaşamaya devam ederiz" dedi.
 
"VERGİ  PRİM BORÇLARINI DA 36 AYA KADAR TAKSİTLENDİRİYORUZ "
 
Vergi  prim borçlarının 36 aya kadar taksitlendirileceğini belirten Yıldırım, "Vergi  prim borçlarını da 36 aya kadar taksitlendiriyoruz. Vergiyle ilgili dava ortadan kalkıyor. Bütün dosyalarda el sıkışıp uzlaşacağız. Mahkemeler ile işiniz olmayacak. Oturacaksınız maliye ile anlaşacaksınız. Yeni bir sayfa açacaksınız. Birikmiş vergi cezalarının, gecikme cezalarının tamamını kaldırıyoruz. Matrah artırımı getiriyoruz. Geçmişe sünger çekiyoruz" diye konuştu.
 
"HELALLEŞECEĞİZ. ONDAN SONRA AYNI İŞE DEVAM YOK. TAMAM MI ANLAŞTIK"
 
Yıldırım, "İşletme kayıtlarını düzeltme imkanı tanıyoruz. Kasa fazlası eksiği hesap kitap tutmuyorsa stoktan gelen farkla hepsini hallediyoruz. Gizli saklı bir şey yok. Helalleşeceğiz. Ondan sonra aynı işe devam yok. Tamam mı? Tamam anlaştık" dedi.
 
"VARLIK BARIŞI"
 
Varlık barışına ilişkin Yıldırım, "Varlık barışı. İçeride dışarıda para var. Bu parayı da bakamıyorsunuz. Aman çalındı mı alınır mı? Getirin ortaya çıkarın para da işe yarasın ekonomiye katkı sağlasın. Paran varsa derdin var. Derdinden kurtar. Hiç değilse para gelsin bir işe yarasın. Orada duruyor sizi de bizi de huzursuz ediyor. Gelsin olması gereken yerde olsun. Şüpheci bakış açısından destekleyen ve yanında olan yönetim anlayışına gidiyoruz. Daha fazla yatırım üretim olsun. Devlet işlerinize karşı hafiyelik yapmayacak destek verecek. Bakış açısı değişikliğine gidiyoruz. Darbe girişimi ekonomimizi bozamamıştır" ifadelerini kullandı.
 
"PAZARTESİ AÇTIK DÜKKANI. HER ŞEY TIKIR TIKIR"
 
Başbakan Binali Yıldırım, "15 Temmuz sonrası "Rakamlara takla attıranlar gitti, bitti … Türkiye bu işin altından kalkamaz. Faizler fırlar, enflasyon uçar" dendi.  Üüü ne senaryolar. Pazartesi açtık dükkanı. Her şey tıkır tıkır. Para istemediğin kadar. Para makinaları tıkır tıkır çalışıyor. Borsayı darmadağın ettiler. Ona rağmen borsada açıldı. Yabancılar mutsuz oldular. Hesabı, kitabı olanlar mutsuz oldu. Varsın mutsuz olsunlar 79 milyon mutlu olduktan sonra gerisi teferruat. Bu büyük darbe girişiminin ekonomimize etkisi, Rusya ile uçak krizi olduğu gün kadar etkisi oldu. O kadar" diye konuştu.
 
"MERKEZ BANKASI BİR KURUŞ PARA VERME İHTİYACI DAHİ DUYMADI"
 
Yıldırım, "Merkez Bankası bir kuruş para verme ihtiyacı dahi duymadı. 28 Nisan'dan beri piyasaya müdahale etmiyor. Ne söylerseniz hiçbir şey fark etmez. Demokrasisine sahip çıkan bu aziz millet, dolarlarını bozdurdu piyasaları rahatlattı. Hiç bir nakit problemi yaşamadık" dedi.
 
"DARBE GİRİŞİMİNİN EKONOMİYE ETKİSİ, RUSYA İLE UÇAK KRİZİ KADAR OLDU"
 
Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminin ekonomiye olan etkisine ilişkin, "Tankla, topla, tüfekle Türkiye'yi geriye götürmeye çalıştılar çok şükür başaramadılar. Bu büyük darbe girişiminin ekonomimize etkisi, Rusya ile uçak krizi olduğu gün kadar etkisi oldu. O kadar. Devletin bütün birimleri milli iradeye kurşun atan zihniyetten tek tek temizleniyor. İş dünyasına da sesleniyorum; kendi insanına bomba atacak kadar alçaklaşmış bu terör mensuplarına yer vermeyip temizleyin. Bundan sonra daha güçlü ordumuz daha kaliteli, hızlı karar veren büroksi olacak. Süreci bundan sonra birlikte yürüteceğiz" diye konuştu.
 
"TÜRKİYE UÇURUMUNUN KENARINDAN DÖNMÜŞTÜR"
 
Yıldırım, "Ankara, İstanbul dışında yaşayan vatandaşlarımız bu olayı sınırlı hissetiler.
Türkiye uçurumunun kenarından dönmüştür. Millet olarak ayağa kalktık. Büyük bir vesayet odağını yok ettik. Nifak tohumu eken bir örgütün belini kırdık" dedi.
 
"BU ÖRGÜT İLE PKK ARASINDA ZERRE KADAR FARK YOK"
 
Yıldırım, "İnsanları dinleyen, fişleyen bu küresel örgüt bundan sonra bu topraklarda yaşam hakkı bulamayacak. Bu örgüt ile PKK arasında zerre kadar fark yok. İkisinin de düğmesi aynılarının elinde. Aynı merkezlerden kontrol ediliyor. İkisinin de amacı Türkiye'yi bölmek, parçalamak. Bu günışığı gibi ortaya çıkmıştır" ifadelerini kullandı.
 
"BU ÖRGÜT, 1 ABD DOLARI'NA BU ÜLKENİN ÇOCUKLARINI CANAVARLAŞTIRDI"
 
Yıldırım, "Bu ihanet şebekesi milletimizin ahını aldı ahını. Bu şebeke, çete inancımızı, mukaddesatımızı çaldı. Dini duygularımızı, milli manevi duygularımızı da zedeledi. Bu millet asla affetmeyecektir. Bu örgüt, 1 ABD Doları'na bu ülkenin çocuklarını canavarlaştırdı" dedi.
 
"BES KAPSAMINDA 90 MİLYAR LİRALIK BİR TASARRUF HEDEFLİYORUZ"
 
Yıldırım, "Bireysel emeklilik sistemi kapsamında 90 milyar liralık bir tasarruf hedefliyoruz. Söz konusu kanunun Meclis'ten geçireceğiz. Türkiye tasarruflarını arttırmak zorunda" dedi.
 
"TÜRKİYE VARLIK FONU KURUYORUZ"
 
Yıldırım, "Türkiye Varlık Fonu kuruyoruz. Bu fon, Büyük projelerin kesintiye uğramasını engelleyecek. Konjonkturel şoklara karşı ekonomimizi daha da dayanıklı hala getireceğiz. Alternatif oluşturuyoruz" dedi.
 
"ÜMİT EDİYORUM, BEKLİYORUM Kİ YENİKAPI'DA OLSUN"
 
Pazar günü Yenikapı'da yapılacak olan mitinge ilişkin Yıldırım, "MHP Genel Başkanı katılacak. Ümit ediyorum, bekliyorum ki sayın CHP Genel Başkanı da orada olsun. Darbe süreci ile ortaya çıkan birlik, kardeşlik orada da zirveye çıksın" dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2016, 08:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142