Title of a News Article

Başbakan'dan müjde üstüne müjde...

.

Başbakan'dan müjde üstüne müjde...
banner206
 Başbakan Binali Yıldırım, Milli Tarım Projesi toplantısında konuştu. Yıldırım, "Gübre ve mazot konusunda sizlere daha çok destek vereceğiz. Bu iki kalemin yükünü hafifleteceğiz. 2017’den itibaren gübrede vergiyi kaldırdık. Mazot için de diyoruz ki deponun yarısı sizden yarısı bizden. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılacak "Milli Tarım Projesi" toplantısına katıldı.  Toplantıya ayrıca Bakan Faruk Çelik, Şanlıurfa milletvekilleri ve Şanlıurfa’dan 150’ye yakın kadın ve erkek çiftçi katıldı. 


Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Geçtiğimiz 14 yılda AK Parti olarak tarım sektörüne 90 milyar lira destek verdik. Daha fazla da destek vermeliyiz çünkü tarım sektörü kaynak tüketen değil, Türkiye’nin büyümesine katkı sağlayan sektörlerin başında olmaya devam ediyor. Bu destekleri verirken bir yöntem değişikliğine gidiyoruz. Böyle parça pinçik vermek yerine yılda iki sefer, bir ekerken bir biçerken, yani nisan mayısta bir destek, eylül ekimde bir destek olarak sadeleştirelim dedik. İnsanlar da aldığı destekten bir şey anlasın dedik. Böylece siz de ne alacağınızı bileceksiniz, işinizi ona göre yapacaksınız.

Gübre ve mazot konusunda sizlere daha çok destek vereceğiz. Bu iki kalemin yükünü hafifleteceğiz. 2017’den itibaren gübrede vergiyi kaldırdık. Gübrede bir mesafe aldık. Mazot için de diyoruz ki deponun yarısı sizden yarısı bizden. Hayırlı uğurlu olsun.

Maalesef miras nedeniyle büyük tarlalar bölüne bölüne bir evreye düştü. Dolayısıyla kimsenin işine yaramıyor, toprakları kullanamıyoruz. Bu miras yoluyla bölünmeye yönelik bir düzenleme yaptık. Toplulaştırmayı da daha kolay, uygulanabilir bir hale getireceğiz. 7 milyon hektar yeni tarım arazisi toplulaştırması gerçekleştireceğiz. Bakanlar Kurulu olarak aldığımız kararla sulamada sorumluluğu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na veriyoruz.  

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2016, 15:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195