Title of a News Article

Başbakan sığınmacıları ziyaret etti

Başbakan sığınmacıları ziyaret etti
banner206
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Biz, üç günde Kobanili 134 bin Kürt kardeşimizi ağırladık, bu vazifemiz. Üç yılda bütün Avrupa ülkelerinin aldığı toplam mülteci 134 binden az” dedi.

Şanlıurfa’ya ziyarette bulunan Başbakan Davutoğlu, Suruç ilçesinde Kobanili mültecilerin kaldığı Yatılı Bölge Okulu’na giderek burada Kobanilileri ziyaret etti. Davutoğlu, bazı çadırları ziyaret ederek sığınmacılarla görüştü ve hediyeler verdi. Ziyareti esnasında konuşan ve konuşması tercüman aracılığı ile Kürtçe'ye çevrilen Davutoğlu, şunları söyledi: “Türkiye, sizin evinizdir. Asırlarca beraber yaşadık. Ebediyete kadar yine beraber yaşayacağız. Sizin acınız bizim acımızdır, sizin mutluluğumuzdur. Evimiz, kapımız, sınırımız ama en önemli gönlümüz size sonuna kadar açıktır. Son 3 yıl içinde Türkiye’ye Suriye’den Arap, Türkmen, Kürt her kesimden 1 milyon 650 bin kişi geldi. Biz onları muhabbetle karşıladık."

Kobani’den 19 Ekim’de 3 günde 134 bin kardeşimizin geldiğini anlatan Davutoğlu, şöyle konuştu: "Hoş geldi sefa geldi. Şuan 192 bin Kobanili kardeşimiz Türkiye’de. Kim ne derse bilsin, bilin ki Türkiye sizin evinizdir, yuvanızdır, bütün vatandaşlarımızda sizin öz kardeşinizdir. Biraz önce bir çadır da 3 güzel nur yüzlü bebek gördük. İsimleri üçünün de AFAD. Üç kız çocuğu burada doğmuşlardı ve anneleri AFAD’a olan muhabbetleri ve minnetleri için isimlerini AFAD koymuş. Bu şunu gösteriyor, Suruç ile Kobani Türkiye ile Suriye, Urfa ile Halep kardeştir, kardeş kalacaktır. Biz burada sizleri gönülden ağırlarken, şunu da bir kez daha teyit ediyoruz, inşallah bir gün Kobani bütün bu saldırı ve tehditlerden kurtulacak ve siz inşallah evinize döneceksiniz hür bir şekilde. O zamana kadar bizim misafirimizsiniz, hem gönlümüzde, hem ülkemizde şehrimizde başımızın üzerinde yeriniz olacak. Düşünün, biz 3 günde Kobanili 134 bin Kobanili Kürt kardeşimizi ağırladık, bu vazifemiz. Üç yılda bütün Avrupa ülkelerinin aldığı toplam mülteci 134 binden az. Çünkü biz kardeşiz, çünkü biz ebediyete kadar kardeş kalacağız. Bizim gönlümüzde her bir Suriyelinin, her bir Kürd'ün her bir Arap’ın apayrı yeri var. İnşallah bir gün Suriye tekrar barışa kavuştuğunda her biriniz orada Türkiye’nin birer temsilcisi olacaksınız. Bu vesile ile Kobanilileri bağrına basan Suruçlu kardeşlerime bir kez daha teşekkür ediyorum. Bütün Urfalı kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu zor günler geçer, ama bugünlerde gösterilen kardeşlik unutulmaz. Allah, Kobani'yi ve Kobanili kardeşlerimizi korusun. Allah kısa zamanda evinize dönmeyi nasip etsin. Bütün komşu şehirler gibi Kobani bize tarihin emanetidir, bu emanete de sonuna kadar sahip çıkmaya kararlıyız.”

Davutoğlu, konuşmasını Kürtçe selamlayarak bitirdi.

Başbakan Davutoğlu’na Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Milletvekilleri Seydi Eyyüpoğlu, Kasım Gülpınar, Halil Özcan, Mahmut Kaçar, Emin Önen, Mehmet Akyürek, Zeynep Karahan Uslu, Abdulkerim Gök, Yahya Akman ile İl Başkanı Yusuf Eğilmez  birlikte kalabalık bir protokol üyesi eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2014, 18:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195