Title of a News Article

Başbakan Urfa'da konuştu!

Başbakan Urfa'da konuştu!
banner206

 SURİYE Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu tarafından oluşturulan geçici hükümetin başbakanı Gassan Hito, iç savaş nedeniyle Suriye’de 7 milyon insanın zarar gördüğünü söyledi. 

Suriye Geçici Hükümet Başbakanı Gassan Hito, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geldi. Geçici hükümet tarafından Şanlıurfa’da kurulan Rızık Ofisi'ni ziyaret eden Hito, Suriye’deki okul ve hastanelerin yüzde 70'e yakın tahrip edildiğini söyledi. Ülkelerini terk eden savaş mağdurlarına iş bulma ofisi olarak kullanılan Rızık Ofisi’ndeki Suriyelilerle görüşen, 4 yılı aşkın süreden bu yana devam eden çatışmalar nedeniyle 7 milyon insanın zarar gördüğünü belirterek, "Bu süreçte 4 milyon Suriyeli ülkesini terk ederek göçe zorlandı. Bu insanlık dramı için merkezi Gaziantep’te bulunan geçici hükümetle Suriyeli vatandaşlarımızın sorunları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Suriye’den Türkiye’ye her gün göç yaşanıyor" dedi.

Suriye’de halen savaşın sürdüğünü ve ülkenin harabeye döndüğünü kaydeden Gassan Hito, şunları söyledi:

"Esad rejimi Suriye’yi 4 yıl içerisinde harabeye çevirdi. Suriye’de kalan vatandaşlarımızın durumları gerçekten çok kötüdür. Bugün Suriyelilerin yüzde 50’si yardıma muhtaç durumdadır. Okullarımızın ve hastanelerimizin yüzde 70’ı bombalandı ve kullanılmaz hale geldi. Tıbbı anlamda hastalara müdahale edemiyoruz. Dünyanın Suriye’ye yardım etmesini istiyoruz ve acil yardım talebinde bulunuyoruz. BM raporuna göre Suriye’nin yüzde 50’si harabe haline geldiği yönünde açıklamalar yapılmıştır. Ülkede korku salan IŞİD terörünü de kabul etmiyoruz. Bunların fikirleri bizlere yabancı geliyor ve biz nefretle bunların yaptığı vahşeti kınıyoruz ve istemiyoruz."

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2015, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195