Title of a News Article

Başbakan Yardımcısı Elvan'dan müjde

.

Başbakan Yardımcısı Elvan'dan müjde
banner206

BAŞBAKAN Yardımcısı Lütfi Elvan, 25 yaşına kadar olan gençlerin toplam 3.6 milyar lira olan genel sağlık sigortası prim borçlarının silineceğini belirterek, "2 gün önce Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçti. İnşallah Meclis Genel Kurulu'ndan da geçecek ve gençlerimizin genel sağlık sigortası primi borçlarını sileceğiz" dedi.

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde muhtarlarla bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, hükümetin icraatları hakkında açıklamalarda bulundu. İktidarın seçim vaatleri arasında olan prim borçlarının silinmesi sözünün yakında hayata geçeceğini ifade eden Elvan, "25 yaşına kadar olan gençlerin genel sağlık sigortası kapsamındaki sigorta pirim borçlarını silinmesiyle ilgili yasa teklifimizi TBMM'ye sunmuştuk. 2 gün önce Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçti. İnşallah Meclis Genel Kurulundan da geçecek ve gençlerimizin genel sağlık sigortası primi borçlarını sileceğiz ki, 3 milyon 300 bin gencimiz bundan yararlanacak ve toplam 3.6 milyar liralık devletin alacağından, tahsilatından vazgeçmiş oluyoruz" diye konuştu.

Asgari ücretin 1300 TL'ye çıkarılması, emeklilere 1200 TL'lik destek sağlanması, esnafa 30 bin TL faizsiz kredi verilmesi gibi birçok seçim vaadini çok kısa sürede hayata geçirdiklerini ifade eden Elvan, terörle mücadeleyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

'SON TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLENE KADAR MÜCADELE DEVAM EDECEK'

Milletin huzuru ve geleceği için Türkiye'nin daha hızlı büyümesi ve kalkınması için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade eden Elvan, şunları söyledi:

"Ülkemizin, güvenliği, kalkınması her şeyin üstündedir. Sizin talebiniz bizim talebimiz. Biz sizinle konuştuğumuzda siz şunu söylüyorsunuz '1 tane terörist dahi içimizde barınmasın' diyorsunuz. Biz açıkçası son terörist etkisiz hale getirilene kadar bu mücadeleye devam edeceğiz. Bizler bu ülkeyi çarşıda, pazarda bulmadık. Bu devleti, iş olsun diye masada kurmadık. Sınırlarımızı da biz cetvelle çizdirmedik. Bunu da biliyoruz. Bu ülkenin nasıl vatan olduğunu, bu devletin nasıl kurulduğunu ay yıldızlı bayrağımızın nasıl rengini aldığını sizler de bilirsiniz. Bizi tanıyan 7 düvel de çok iyi bilir. Vatanımıza, milletimize, devletimize, bayrağımıza, birliğimize, dirliğimize kim kast ediyorsa, kim huzurumuzu bozmaya çalışıyorsa onlar gereken dersi alacaktır. Biz de gereken mücadeleyi yapacağız. Biz vatanımızı, milletimizi, devletimizi ve ay yıldızlı bayrağımızı seviyoruz. Bu devlet için, bu ülke için her şeyimizi feda etmeye hazırız. Bu konuda da hiçbir kaygınız olmasın."

Erdemli'ye yapılacak olan yatırımlar hakkında da bilgi veren Elvan, muhtarların sorunlarını da dinledi.

MUT’TA MUHTARLARLA BULUŞTU

Silifke'nin ardından Mut İlçesi'ne gelen Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, burada da muhtarlarla buluştu. Elvan'ı Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ile Karaman'ın Ermenek İlçesi'nden gelen hemşerileri karşıladı.

Yapıntı Mahallesi'de bulunan Gülnihal Düğün Salonu'nda gerçekleşen 'Muhtarlar Buluşması' toplantısına, Lütfi Elvan'nın yanı sıra Mersin Valisi Özdemir Çakacak, AK Parti Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Hacı Özkan, Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ile 102 mahalle muhtarı katıldı. 1 Kasım seçimleri öncesinde değişik vaatlerinin olduğunu belirten Elvan, “44 adet vaatte bulunduk. 3 Aylık süre içerisinde bu vaatlerimizin tamamını gerçekleştirdik. Şimdi reformlarımızı yapıyoruz. Hükümet Eylem Planımızda yer alan 1 yıllık reformlarımızı gece gündüz demeden yoğun bir şekilde çalışarak gerçekleştiriyoruz. Bu konuda da özellikle TBMM’de grubu bulunan diğer siyasi partilerinde bu sürece destek vermesini arzu ediyoruz. Ancak maalesef bu güne kadar bu desteği alamadık" diye konuştu.

TÜRKİYE BÜYÜMEYE VE GÜÇLENMEYE DEVAM EDİYOR

Terörle mücadele edildiği ve ülkenin etrafına ciddi sıkıntıların yaşandığı bir dönemde Türkiye'nin büyümeye ve güçlenmeye devam ettiğini vurgulayan Elvan, "Türkiye 2015 yılında yüzde 4 büyüdü ki Hindistan ve Çin dışındaki diğer ülkelere baktığımızda büyüme performansı en yüksek olan ülkelerin başında Türkiye geliyor. Diğer taraftan AB ülkelerine ve diğer gelişmekte olan ülkelere baktığımızda onları büyüme bir yana küçüldüğünü görüyoruz. Türkiye gerçekten istikrar adası olmaya devam ediyor" dedi. Elvan, daha sonra basına kapalı olarak muhtarlarla görüştü.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2016, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195