Title of a News Article

Başbakan'dan müjde

Başbakan'dan müjde
banner206
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Toplum yararına çalışanların sayısını arttırıyoruz. 120 bin yeni istihdam sağlayacağız"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Çankaya Köşkü'ndeki istihdam, sanayi yatırımı ve üretimi destekleme paketine ilişkin basın toplantısına katıldı. 2014 yılında Türkiye ekonomisinin yüzde 2.9 büyüdüğünü bunun beklentilerin altında olduğunu belirten Davutoğlu, "2014 yılında Türkiye ekonomisi, yüzde 2.9 büyüdü. Büyüme rakamı beklentilerimizin altında gerçekleşti. Bu mütevazi bir büyüme olabilir. Ancak, dünya ekonomisi büyük bir krizden geçiyor. Türkiye Avrupa'da en hızlı büyüme niteliğini koruyor" dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi yerleşkesine yapılan silahlı saldırıya değinen Davutoğlu, "Dün hukuk düzenimize dönük yapılan bu saldırı, Türkiye'de istikrara istikrar ile birlikte Türkiye'nin 12 yıl içinde gerçekleştirdiği büyük ekonomik kalkınma hamlesine dönük de bir saldırıdır. Milletimiz birliğini, beraberliğini muhafaza etmiştir" dedi.

 

11 AYAKLI TEDBİR PAKETİ

11 ayaklı tedbir paketi ile üretimin ve istihdamın teşvik edileceğini vurgulayan Davutoğlu, "Bundan sonra 1100 TL'nin altındaki emekli aylığı alanlara 100 lira seyyanen zam yapıyoruz. Uygulamada ise 1000 TL'nin altındaki her bir emekli aylığına 100 TL zam yapıyoruz. Yaklaşık 4 milyarlık bir katkının 5 milyon emekliye aktarılması anlamına geliyor. Emekli olup ticaret faaliyetinde bulunan 630 bin emeklimiz için de sosyal güvenlik destek pirimi olarak yapılan yüzde 15'lik kesintiyi, yüzde 10'a çekiyoruz. Bu da aylıklarda ortalama 50 TL'lik bir artış olacak" diye konuştu.

 

"145 TL OLAN 65 YAŞ AYLIĞINI 200 TL'YE ÇIKARIYORUZ"

145 TL olan 65 yaş aylığının 200 TL'ye çıkarılacağını söyleyen Davutoğlu, "145 TL olan 65 yaş aylığını 200 TL'ye çıkarıyoruz. 145 TL olan 65 yaş aylığını 200 TL'ye çıkarıyoruz" dedi.

 

"2014 YILINDA TÜRKİYE EKONOMİSİ, YÜZDE 2.9 BÜYÜDÜ. BÜYÜME RAKAMI BEKLENTİLERİMİZİN ALTINDA GERÇEKLEŞTİ"

2014 yılında Türkiye ekonomisinin yüzde 2.9 büyüdüğünü bunun beklentilerin altında olduğunu belirten Davutoğlu, "2014 yılında Türkiye ekonomisi, yüzde 2.9 büyüdü. Büyüme rakamı beklentilerimizin altında gerçekleşti. Bu mütevazi bir büyüme olabilir. Ancak, dünya ekonomisi büyük bir krizden geçiyor. Türkiye Avrupa'da en hızlı büyüme niteliğini koruyor" ifadelerini kullandı.

 

"İŞ KUR'DAN İŞ GÜCÜ DESTEĞİ SAĞLANACAK"

İş Kur'dan iş gücü desteği sağlanacağını belirten Davutoğlu, "İş Kur'dan iş gücü desteği sağlanacak. Özel sektör iş yerlerinde 6 ay süreyle iş başı eğitim programında çalışacak kursiyerlere İş Kur tarafından net asgari ücret ödenecek. İş verenin kursiyerler için yaptığı harcamalar vergi matrahından düşürülecek. Aynı iş konulunda kurs bittikten sonra kursiyerler işe alınırsa, imalat sektöründe 42 ay, takriben 3 buçuk yıl. Diğer sektörlerde ise 30 ay boyunca SGK iş veren primi İş Kur tarafından ödenecek. Toplamda 4 yıllık bir destek sağlanmış oluyor" açıklamasında bulundu.

 

"TOPLUM YARARINA ÇALIŞANLARIN SAYISINDA 120 BİN YENİ İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ"

Davutoğlu, "Toplum yararına çalışanların sayısını arttırıyoruz. 120 bin yeni istihdam sağlayacağız" dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2015, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195