Title of a News Article

Başbakan’ın talimatıyla açıldı

Başbakan’ın talimatıyla açıldı
banner206

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Suruç’ta bulunan Mürşitpınar Sınır Kapısı haftanın iki günü açık kalacak.

Suruç ilçesinde bulunan ve Suriye’ye açılan Mürşitpınar Sınır Kapısı, Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla Bakanlık kararı ile haftanın iki günü hizmet vermeye başladı. Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı sığınmacıların yasal yollarla Türkiye’ye girişleri ve gönüllü olarak Suriye’ye geri dönüşeri bu sınır kapısından da yapılacak. Ayrıca Suriye’den gelen yaralıların ve bu ülkeye gönderilen insani yardımların daha kontrollü bir şekilde Suriye’ye geçişleri sağlanacak. Mürşitpınar Sınır Kapısı’nın 7 gün boyunca açık kalabilmesi içinde çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Bu arada geçtiğimiz hafta Suruç ilçesine giden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, vatandaşların ‘sınır kapısı açılsın’ talepleri ile karşılaşmıştı. Sınır kapısının açılmasında Bakan Çelik’in yanı sıra AK Parti suruç Belediye Başkan adayı Av.İ.Halil Yıldız'ın de büyük rol oynadığı gelen bilgiler arasında yer aldı.

Öte yandan askeri güvenlik önlemlerinin de arttırıldığı sınır kapısına giden Suruç ilçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi, sınırda incelemelerde bulundu.Kaymakam Çiftçi' Mürşitpınar sınır kapısının  bugün itibari ile sadece insani yardım amacı ve mültecilerin geçişleri  için açıldı. İlçe Merkezinde Suriye'liler için bir irtibat bürosu açtık. inşallah zamanla tam donanımlı bir sınır kapısına kavuşuruz'dedi. 
 

Başbakan da Suruç’a gidecek

Bunların yanı sıra Pazar günü partisinin düzenleyeceği miting için Şanlıurfa’ya gelecek olan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da, Suruç’a giderek Mürşitpınar Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulunacağı öğrenildi. 

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2014, 18:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195