Title of a News Article

Basın Sitesinin Elektrik Sorunu Devam Ediyor

TOKİ Karaköprü 229 Konut Projesinin elektrik sorunu çözüm bekliyor.

Basın Sitesinin Elektrik Sorunu Devam Ediyor
banner206
Hak sahiplerine 2015 yılı Ekim ayında teslim edilmesine rağmen resmi olarak henüz inşaat aşamasında bulunan Şanlıurfa Karaköprü 229 Konut Projesinde (Basın sitesi) elektrik sorunu devam ediyor.
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından iki yıl önce hak sahiplerine teslim edilen sitede yaşanan elektrik sorunu bitmek bilmiyor.
Dün saat 16.00'dan gece saat 01.00'a kadar elektriksiz kalan site sakinleri, TOKİ'nin artık bu sorunu ortadan kaldırmasını istedi.
İnşaat yapılırken yaklaşık 1 km uzunluğunda yeraltı kablolarının döşendiğini ve sitede yaşam başladıktan sonra kabloların patlamaya başladığını belirten Basın Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Şeker, sorunun çözülmesi için TOKİ'ye defalarca bilgi verdiklerini ancak çözüm üretilmediğini söyledi.
Yeraltı kablolarının defalarca patladığını, her patlamada gün boyu elektriksiz kaldıklarını dile getiren Şeker, "Sorunu TOKİ'ye bildiriyoruz, müşavir firma mühendisleri gelip inceleme yapıp not alıp gidiyor. Ama arkası gelmiyor. Yeraltı kablolarımız defalarca patladı. Her patlamada elektrik şirketi gelip yoları kazıyor, patlayan kabloları bulup ek yapıyorlar. Kısa bir süre sonra yeniden patlama oluyor ve sitemiz karanlıkta kalıyor. Sitemiz sakinleri bu sorundan bıktı. Zaten normalde düzenli gelmeyen elektriklere bu arızalar da eklenince site yaşanmaz hale geliyor" dedi.
Mevcut yeraltı kablolarını uzmanlara gösterdiklerini, uzmanların da patlamanın sık şekilde ve usulüne uygun ek yapılmadan kaynaklandığını belirlediklerini ifade eden Şeker, "Yeraltı kablolarımız paramparça olmuş durumda. Belki yüzlerce ek yeri var. Her arıza ek yerlerinden kaynaklanıyor" şeklinde konuştu.
Şeker, konuyla ilgili Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Yetkilileri ile de görüştüklerini, şirket yetkililerinin ise TOKİ'den henüz elektrik tesisini devralmadıklarını belirterek geçici çözümler ürettiklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2017, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195