Title of a News Article

Başkan Baydilli ve Akıl esnafı uyardı

Başkan Baydilli ve Akıl esnafı uyardı
banner206

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli İç İşleri Bakanlığı talimatıyla ülke genelinde yapılan pandemi denetimine katılarak vatandaşlara sosyal mesafe ve maske uyarılarında bulundu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de görülen koronavirüs ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sosyal medya hesabında “Tüm Türkiye’de salgın ile ilgili bugüne kadar yaptığımız en yoğun denetimi gerçekleştireceğiz” ifadelerinden sonra Karaköprü'de de  harekete geçildi.

 İlçe genelinde denetimler sürerken Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli de İlçe Kaymakamı Ufuk Akıl ile birlikte denetimlere katıldı. İlçe genelinde yapılan denetimlerde vatandaşlar ile esnaflar sosyal mesafe ve hijyen konusunda uyarıldı. 

Başkan Baydilli ve Kaymakam Akıl vatandaşlarla birebir sohbet ederek pandemi sürecinin ciddiyetinden ve kurallara uymanın öneminden bahsederken, maske takmayan vatandaşları uyardılar.

Denetimlerle ilgili bir açıklama yapan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle aylardır ülkemizde de ciddi bir şekilde mücadele verildiğini hatırlatarak şunları söyledi: " Biz de bu virüsle mücadele adına gerek semt pazarlarında gerekse sokakta vatandaşların maskesiz gezmemesi için uyarılarda bulunuyoruz. İç İşleri Bakanımızın bugün tüm Türkiye'de denetim yapılması talimatıyla birlikte ilçe Kaymakamımız, İlçe Emniyet Müdürümüz, Jandarma Komutanımız, İlçe Sağlık Müdürümüz ve ilgili ekiplerle birlikte denetime katıldık.Vatandaşlarımıza ve esnafa pandemi kurallarına uymaları noktasında uyarılarda bulunduk öte yandan vatandaşlarımızla sohbet ettik. Bu denetimler en sıkı şekilde devam edecek ve İnşallah vaka sayılarının Şanlıurfa'mızda düşmesi için üzerimize düşeni yapacağız. Bugün bizlere eşlik eden Kaymakamımıza ve kurum amirlerimize teşekkür ediyorum."

Vali Yardımcısı ve Karaköprü İlçe Kaymakamı Ufuk Akıl ise Karaköprü'de maske kullanım oranının yüzde 80 civarında olduğuna dikkat çekerek bu oranın sevindirici olduğunu kaydetti. Kaymakam Akıl, "Tüm ülkede olduğu gibi pandemi başladığından bu yana denetimlerimiz devam etmekteydi. Bugüne özel İç işleri Bakanımızın talimatıyla Tüm Türkiye'de denetimler gerçekleştiriliyor. Sabah erkenden başladık ve gece yarılarına kadar devam edecektir. Bu hususta ilçemizdeki pandemi oranını en alt sınıra çekmeye çalışıyoruz. Sayın Belediye Başkanımıza bu konudaki yoğun çalışmalarından, denetimlerde gösterdiği hassasiyetten dolayı çok teşekkür ediyorum. Karaköprü'de maske kullanım oranının yüksek olması bizi sevindiriyor, vaka sayılarının da kısa süre sonra düşmesini ümit ediyoruz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2020, 20:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195