Title of a News Article

Başkan Çiftçi, Brüksel'de konuştu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Avrupa Birliği Bölgeler Komite toplantısına katıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye'yi temsil ederek toplantıya katılan Başkan Nihat Çiftçi, Türkiye'nin Suriyeli misafirlere yönelik yapmış olduğu çalışmaları anlattı.

Türkiye'nin, Suriye'deki iç savaşın ardından en fazla göçmene ev sahipliği yapan ülke konumunda olduğunu belirten Başkan Çiftçi, gelen misafirlerin sosyal, sağlık, eğitim ve barınma gibi ihtiyaçlarının hükümetin ve halkın özverili yaklaşımıyla giderildiğine vurgu yaptı. Toplantının ilk oturumunda Türkiye'nin 2 milyon 700 bini aşan Suriyeli göçmen sayısıyla tüm Avrupa Birliği ülkelerinden daha çok Suriyeliye kucak açtığının altını çizen Başkan Nihat Çiftçi, " Türkiye olarak, Şanlıurfa olarak din, dil ve ırk ayrımı yapmadan sonuna kadar mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

 

"ŞANLIURFALILAR; EKMEĞİNİ, EVİNİ VE SUYUNU SURİYELİ MİSAFİRLERLE PAYLAŞIYOR"

Toplantının devam eden ikinci oturumunda ise Şanlıurfa'da yaşayan Suriyeli misafirlere yönelik yapılan hizmetleri anlatan Başkan Nihat Çiftçi, "Bugün, Şanlıurfa kendi nüfusunun yüzde 26’sına denk gelen ve Arap, Kürt ve Türkmen oluşan 500 binden fazla Suriyeliye kucak açmış durumdadır. 100 Bine yakın Suriyeli konteynır ve çadır kentlerde barınırken, 400 bine yakını ise şehir ve ilçe merkezlerinde Şanlıurfa halkıyla iç içe yaşamaktadır. Bugün bu şehrin insanları ekmeğini, evini, suyunu, refahını kısaca hayatını Suriyeli misafirlerle paylaşmaktadır. Şanlıurfa’nın tek başına ev sahipliği yaptığı Suriyeli misafir sayısı tüm Avrupa’nın sahip olduğu Suriyeli sığınmacı sayısından fazladır ve altını çizerek söylüyorum Şanlıurfa bugüne kadar her hangi bir dış yardım almadan bunu yapmaktadır" diye konuştu.

Hükümetimizin verdiği imkanlarla Şanlıurfa'da yaşayan tüm Suriyelilerin ayrım yapılmaksızın tüm hizmetlerden yararlandığını da sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak, Suriye iç savaşının başladığı günden bu yana insani yardım noktasında ilk günden itibaren olağan üstü bir çaba sarf etmekteyiz. Suriyeli misafirlerle beraber nüfusu 2,5 milyonu aşmış bir şehirde hizmet vermeye çalışmaktayız. İlimizde bulunan Suriyeli misafirler, kendi vatandaşlarımızın yararlandığı her türlü belediye hizmetlerinden faydalanmaktadır. Bununla birlikte, Suriyeli misafirlere büyükşehir belediyemiz tarafından barınma, temizlik, giyim, gıda, sağlık, dezavantajlı sığınmacılara yönelik hizmetler ve beraberlerinde getirdikleri hayvanların bakımı ve barınması gibi her türlü hizmet sağlanmaktadır."

 

"FONLAR GEÇİKTİRİLMEDEN SAĞLANMALI"

Yaşanan sıkıntıların çözüme kavuşturulması için gereken projelerin hazırlandığını ve bu projelerin uygulanabilmesi için gereken fonlar geciktirilmeden sağlanması gerektiğini belirten Başkan Nihat Çiftçi, " Bölgemizde ve şehrimde yaşanan sorunların çözümüne yönelik yaptığımız çalışmaların daha da hızlanması için Avrupa birliği tarafından gerekli fonların sağlanması gerekmektedir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2016, 18:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195