Title of a News Article

Başkan Çiftçi, çalışmaları değerlendirdi

.

Başkan Çiftçi, çalışmaları değerlendirdi
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, TV Net'te öğlen kuşağı haber programına katılarak Şanlıurfa'daki gelişmeleri değerlendir. Şanlıurfa'da yapılan çalışmalar, sosyal ve kültürel alanda yapılan faaliyetler hakkında bilgi veren Başkan Çiftçi, Şanlıurfa'nın Bilim Şenliğine ev sahipliği yapacağını söyledi.

 

TÜBİTAK ŞENLİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ

Şanlıurfa'da ilk kez düzenlenecek olan TÜBİTAK 4007 Şanlıurfa Bilim Şenliği'ne ev sahipliği yapacaklarını ifade eden Başkan Çiftçi, Bilim ve STEM yarışmalarının yapılacağı şenliğe herkesin davetli olduğunu belirterek, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde bir çok kurumun katkılarıyla 19-21 Ekim tarihleri arasında Turgut Özal Parkında çok güzel 500 eserin yarıştığı, 65 atölyenin kurulduğu 8 sergi alanından oluşan Bilim Şenliğine ev sahipliği yapacağız. 670 bin öğrenci sayısı ile Türkiye'nin en genç iliyiz. Öğrenci kardeşlerimiz geçmişte Harran bilim ekolinde nasıl ki 800 bilim adamı yetişmişse, astronomide, matematik, kimya ve bir çok alanda istiyoruz ki Şanlıurfalı gençler bunu düşünsünler ve üretsinler" diye konuştu. 

 

12 BİN YILLIK TARİHLE GELECEĞE GÜVENLE BAKIYORUZ

Şanlıurfa ve ilçelerdeki tarihi ören yerlerde yapılan alt yapı çalışmalarını anlatan Başkan Çiftçi, "Geleceğe güvenle bakıyoruz. Şanlıurfa 12 bin yıllık bir şehirdir. Göbeklitepe çok önemli bir arkeolojik bulgu, çok önemli bir merkez ve bir inanç merkezi, bir tapınak, bir yerleşim yeridir. Dünyanın ilk yerleşim birimi, bu birim üzerinde bizde alt yapısını sağladık. Ulaşımda yerel yönetimler olarak Büyükşehir Belediyesi olarak bunu sağlıyoruz. Tarih Şanlıurfa'da yeniden canlanıyor projesi kapsamında şu an Göbeklitepe'de çıkan figür ve eserlerin zarar görmemesi için üst örtü çalışmalarında son noktaya gelindi. Şanlıurfa bir inanç merkezi ve inanç merkezleri bizim çok önemli. Dergah (Halil-ü Rahman) Balıklıgöl platosu olarak Türkiye'nin bildiği bölgede güçlendirme çalışması yapıyoruz" dedi.

 

SURİYELİLERE KUCAK AÇTIK

Suriye'de yaşanan savaştan kaçarak Şanlıurfa'ya yerleşen Suriyelilere 6 yıldır komşuluk hakkıyla kucak açtıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "2011 yılından beri Şanlıurfa 524 bin kardeşimize ev sahipliği yapıyor. Bunu yaparkende gerçekten halkımız Şanlıurfalı hemşerilerim severek, isteyerek komşuluk çerçevesinde akrabalık hukuku çerçevesinde ve bu kardeşlerimizin de sınırın ötesinde şiddete maruz kaldıklarını bilerek o bilinçle hareket ediyor. Kamp merkezlerimiz hemen hemen tüm sınır ilçelerimizin tamamında var ve bunun yanında yaklaşık 420 bin kardeşimizi şehir, kendi işini, aşını, sokağını, çarşısını evini paylaşmak süretiyle yapıyor. Bu çok anlamlı, çok güzel, bu tarihi süreçte insanlık adına çok önemli bir görev üstlendiğimizi, ensar hukukuyla karşıdan gelen kardeşlerimizi muhacir hukukuyla şanlıurfa ev sahipliği yapmıştır. Sınır güvenliği bizim için çok önemli, sonuçta uzun bir zaman oldu. Şanlıurfa Kürtten, araptan, Türkmenden ve ezidi de var çok az olmakla birlikte ama bunu bin yıllardır kendi içerisinde hamurlaştıran, akraba hukukunu kuran, sosyal yapısını buna göre tesis eden, devletinin ve milletinin, bayrağının yanında yer alan bir şehir. Kendisiyle barışık, toprağını seviyor, üretmeye çalışıyor ve hiçbir zaman terörün yanında yer almıyor. Terörle muhakkak arasına mesafe koyuyor, böyle bir şehir geçmişinde de tarihinde de bu var" dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2017, 19:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142