Title of a News Article

Başkan Çiftçi'den çağrı...

.

Başkan Çiftçi'den çağrı...
banner206
 Darbe girişimine karşı tüm Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa'da da meydanları dolduran on binlerce vatandaş Demokrasi Nöbetini'nin 7. gününde Rabia Meydanı'nda Karaköprü Belediyesi tarafından düzenlenen programda bir araya geldi.

Demokrasi Nobetininin 7. gününde de büyük bir katılımla Rabia Meydanını dolduran vatandaslara hitap eden Başkan Nihat Çiftçi, "Talimat gelene kadar meydanlardayız" dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin ilk anlarından itibaren meydanlara akarak iradesine sahip çıkan Şanlıurfalılar, yine birlik ve beraberlik içerisinde demokrasi nöbetlerini sürdürdü.

Rabia Meydanında düzenlenen ve on binlerce vatandaşın katıldığı demokrasi nöbetinde halka seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Vatanına sahip çıkan, meydanları boş bırakmayan Şanlıurfalılara teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız ve iyi ki sizlerin hizmetkarıyız" dedi.

 

"LİDERİMİZİN SÖZÜNÜ TUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda meydanları ve sokakları boş bırakmadıklarını belirten Başkan Çiftçi, "Halkımız nöbetine devam ediyor ve yine meydanları dolduruyor. Şanlıurfa halkı olarak liderimizin sözünü tutuyoruz ve tutmaya da devam edeceğiz. Süreç içerisinde provokasyonlara gelmeyelim. Bilgi kirliliği oluşturan zihniyetler olabilir, dolayısıyla sükunet içerisinde, görev bilinci içerisinde, kamu düzenini sağlamaya katkı vererek, hareket etmemiz lazım" diye konuştu.

 

"BU ZİYNİYET, KALKINMIŞLIĞIMIZIN ÖNÜNE GEÇMEK İSTİYOR"

Türkiye'nin her geçen gün daha da geliştiği bir coğrafya ile gerek ekonomide gerekse sosyal yaşamda çağ atladığının altını çizen Başkan Nihat Çiftçi, "Bu hadiseler bir süreç hadisesidir. Bir toplumun tarihini iyi bir şekilde yoklaması gerekiyor. Küresel güçlerin toplumlar içerisindeki çürükleri kullanmak sureti ile o toplumun kaderini belirleme gibi bir planları var. İşte bu coğrafyada bunu planlayan zihniyetler tüm unsurları kullanmak sureti ile halkımızın tertemiz reyleri ile seçilerin insanlara engeller çıkarıyorlar. İçeride ve dışarıda ne tür zihniyet olursa mantık aynı. Zihniyet, toplumun kalkınmışlığının önüne geçmek, zihniyet toplumun değerlerini kendisinden koparmak, zihniyet bu. Milletimiz artık bu olayları biliyor. Bu zihniyetleri elinin tersi ile itiyor ve birlik, beraberlik içerisinde adımlar atıyor. Gençlerimiz eski gençler değil, halkımız eski halk değil. Biliyor, düşünüyor, okuyor, araştırıyor ve yarınları görüyor. İşte böylesine bir toplumda olduğumuz için Allah'ımıza şükrediyoruz. Tekrar bu süreçten dolayı, milli iradeye sahip çıkan tüm Şanlıurfa halkına teşekkür ediyorum. İyi ki sizlere hizmet etmişiz, iyi ki sürecin başından beri 15 yıldır sizlerin hizmetkarıyız" dedi.

Öte yandan programa katılan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve MHP İl Başkanı Mahmut Güneş de Rabia Meydanındaki vatandaşlara hitap ettiler.

Mehteran Takımının da gösteri yaptığı program, Mahmut Durgun'un ilahi dinletileri ile devam etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2016, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195