Title of a News Article

Başkan Çiftçi'den gençlere müjde...

.

 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılında yapımına başlanan 20 spor tesisinin ilki düzenlenen törenle hizmete sunuldu. Törende konuşan Başkan Nihat Çiftçi, gençlere istihdam konusunda müjdeli haberler verdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına 2016 yılında başlanan 13'ü spor kompleksi ve 7'si futbol sahası olmak üzere toplam 20 tesisin ilki olan Turgut Özal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Futbol Sahası düzenlenen törenle gençlerin hizmetine sunuldu.

Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, daire başkanları ve öğrenciler katıldı. Tören alanında öğrencilerin sevgi gösterileri arasında kürsüye gelerek gençlere seslenen Başkan Nihat Çiftçi, "Bir şehrin, bir toplumun geleceğini oluşturan gençliktir. Bunun bilincinde olan bir kadro ile çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Şanlıurfa'da 624 bin öğrencinin eğitim gördüğünü sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "Biz yerel idareciler olarak eğitimini tamamlamış, mesleğini seçmiş, kendisi ile barışık, hayata tutunabilen, toplumun değerleri ile yoğrulmuş ve geleceğe çok önemli bir ufukla bakan gençlik kesimi istiyoruz. Ben şahsen Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bunun için çalışıyorum. Okulumuzda yapımını tamamladığımız futbol sahamızda gençlerimize olan yatırımlarımızdan biri. Bu, 2016 yılında yapımına başladığımız 20 tesisimizden biri oldu. Diğerlerinin de yapımları tamamlanmak üzere. Onları da kısa bir süre sonra hizmete sunacağız" diye konuştu.

 

ÜNİVERSİTEDE DERECEYE GİRENLERE BELEDİYEDE İŞ İMKANI

Başkan Çiftçi konuşmasının devamında nitelikli gençlerin istihdamı konusunda da müjdeli haberler verdi. Büyükşehir Belediyesi ile Harran Üniversitesi arasında kısa bir süre sonra istihdama yönelik imzalanacak protokolün içeriğine değinen Başkan Çiftçi, "Biz bir tespit yaptık. Şanlıurfa'mızın en önemli sorunu nitelikli personel eksikliği. Kamu kurum kuruluşlar ve özel sektör nitelikli personel bulamıyorlar. Bunun için de nitelikli eleman ile ara eleman vurgusunu iyi yapmamız lazım. Gençlerden de istirhamımız kendilerini iyi geliştirmeleridir. Biz, Harran Üniversitesi ile bir  proje yapıyoruz. Proje çerçevesinde başta Mühendislik Fakülteleri, İtfaiye Meslek Yüksek Okulu ve Turizm Meslek Yüksek Okulu olmak üzere bir çok fakültede dereceye girmiş öğrencileri sözleşmeli personel olarak Büyükşehir Belediyesine işe alıyoruz. Bu çalışma şehrimizde nitelikli personelin istihdam edilmesi için bir örnek teşkil edeceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Çiftçi, okul öğrencileri ile birlikte futbol sahasının açılışını gerçekleştirdi. Ardından sahada incelemelerde bulunan Başkan Çiftçi, öğrencilerle yakından ilgilenerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Çiftçi'nin programı yine aynı okulda düzenlenen 'Kariyer Günleri' buluşması ile son buldu.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2017, 17:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
urfasevdalısı
urfasevdalısı - 7 yıl Önce

ancak gençler üzerinden prim yaparsınız sizi oraya getiren halk indirmesinide bilir elbet bu kibrlen mu kadar başkan...

SIRADAKİ HABER

banner195