Title of a News Article

Başkan Çiftçi Dünya'ya seslendi

.

Başkan Çiftçi Dünya'ya seslendi
banner206

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Brüksel'de düzenlenen 'Uluslararası Şehirler ve Göç Konferansı'na katıldı. Başkan Çiftçi, buradaki konuşmasında Suriyeli sığınmacı konusunda uluslararası kuruluşların ve devletlerin sorumluluk alması gerektiğini söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen 'Uluslararası Şehirler ve Göç Konferansı'na katıldı. 16-17 Kasım tarihleri arasında iki gün sürecek olan konferansın ilk bölümüne katılım yoğun oldu. Çok sayıda ülkeden katılımın sağlandığı konferansta 500 bini aşkın sığınmacı ile Türkiye'de en fazla sayıda Suriyeliye ev sahipliği yapan Şanlıurfa'yı temsilen katılan Başkan Nihat Çiftçi burada özellikle göç ile başlayan entegrasyonun önemine değindi.

Konferansın ilk günkü programı Belçika'nın Mechelen şehri Belediye Başkanı Bart Somers'ın açılış konuşması ile başladı. Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Genel Müdürü L. William Swıng, Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı (Habitat) Yönetici Müdürü Dr. Joan Clos ve Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Başkanı Parks Tau'nun konuşmacı olarak katıldığı konferansa Türkiye Belediyeler Birliği Delegesyonu olarak Başkan Nihat Çiftçi ile birlikte Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Genel Sekreteri Mehmet Duman katılım gösterdi.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ: ÜLKELER, SIĞINMACI KONUSUNDA SORUMLULUK ÜSTLENMELİ

Konferansta Suriye'de yaşanan olayların ardından Türkiye'nin Suriyeli kardeşlerine kapılarını açtığını ve onlara en iyi şekilde ev sahipliği yaptığını belirterek konuşmasına başlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, bu anlamda Türkiye'nin tüm dünyaya örnek olduğunu söyledi.

Şanlıurfa'da 500 bini aşkın Suriyeli ile birlikte kardeşçe yaşadıklarının altını çizen Başkan Çiftçi, "Mevcut verilere göre ilimizde, genel nüfusun yüzde 25’ine yakın Suriyeli göçmeni misafir etmekteyiz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak, Suriye'de savaşın başladığı günden bu yana insani yardım noktasında ilk günden itibaren olağanüstü bir çaba sarf ediyoruz ve Suriyeli misafirlerle birlikte nüfusu 2,5 milyonu aşmış bir şehre hizmet veriyoruz.

Her şeyin temelinde insan var. Sınır ötesi Suriye'de yaşanan hadise şiddetten ve savaştan kaynaklanan bir göçtür. Göçün bir çok sebebi vardır ama burada bir zorunluluk halidir. Türkiye kapılarını Suriyeli kardeşlerine açmıştır. İnsanı bir görev olarak bu sorumluluğu üstlenmiş yerel yönetimler olarak 6 yıldır tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Evimizi, yurdumuzu, toprağımızı ve soframızı bu insanlarla, insanlık adına paylaşmış durumdayız. Paylaşmaktan da çekinmiyoruz ama bu paylaşımı dünyayla paylaşmak istiyoruz. Tüm uluslararası kuruluşların ve devletlerin bu konuda muhakkak suretle sorumluluk üstlenmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2017, 11:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
misafir
misafir - 6 yıl Önce

urfa merkez ve ilçelerinde yaşayan savaş mağduru kadınlara çocuklara yardımcı olan sivil toplum kuruluşlarına teşekkürler

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142