Title of a News Article

Başkan Çiftçi, eski bakan Cevheri'yi ağırladı

Başkan Çiftçi, eski bakan Cevheri'yi ağırladı
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, eski Bakan Necmettin Cevheri'yi ağırladı. İkili sohbet ortamında geçen görüşmenin ardından Başkan Çiftçi, "Sayın Cevheri'nin tecrübelerinden istifade ettik" dedi.

Şanlıurfa eski milletvekillerinden ve eski bakan Necmettin Cevheri, beraberinde Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve heyeti ile Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'yi makamında ziyaret etti. Şanlıurfa'daki gelişim ile ilgili sohbetin süre geldiği buluşmanın ardından kısa bir değerlendirme yapan Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'mızın yetiştirmiş olduğu ve bakanlık ile vekillik süresince Urfa için büyük emekler vermiş olan bakanımız Necmettin Cevheri bizleri ziyaret etti. Tecrübesinden istifade ettik. Bu güzel ziyareti ile bizlere şeref vermişlerdir. Kendisinin de yol göstericiliği noktasında bizler de Şanlıurfa için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Eski Bakan Cevheri ise "Urfa'yı çok ileriye götüren Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli kardeşlerime teşekkür ediyorum. Urfa her şeye layıktır. Araştırmacılar Urfa'nın 11 bin senesini buldular ve daha nice 11 bin senesini daha zihinlerde arayacaklardır" diye konuştu.

 

KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU HEYETİ ŞANLIURFA'DA

Başkan Nihat Çiftçi ayrıca gün içerisinde denetçi Mehmet Elkatmış başkanlığındaki Kamu Denetçiliği Kurumu heyetini ağırladı. 'Uluslararası Koruma (İltica) Rejimi İle Münhasıran Suriyelilere Sağlanan Geçici Koruma Rejimi' hakkında rapor hazırlamak için Şanlıurfa'ya gelen denetçi Mehmet Elkatmış ve beraberindeki heyet, Suriyeli misafirlere yönelik Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Görüşmenin ardından bir değerlendirme yapan Başkan Nihat Çiftçi, "Elkatmış ve heyeti kamu denetimi açısından sağ olsunlar hem kurumumuzu ziyaret ettiler, hem de istişarede bulunduk. Şanlıurfa bir ensar şehridir. Elimizdeki bilgileri hocamızla paylaşıyoruz. Çok şükür şehrimiz bu güne kadar alnının akıyla, ensar ruhuyla, çok güzel bir şekilde misafirlerini ağırlıyorlar. Bu vesile ile tüm Şanlıurfalılara tekrardan teşekkür ediyorum" dedi.

Denetçi Mehmet Elkatmış ise "Urfa'da olmaktan çok mutluyum. Urfa'nın tarihimizde ayrı bir yeri var. 523 bin Suriyeli kardeşimize kapısını açan bir şehrimizdir. Geliş nedenimizde Suriyelilere verilen hizmeti görmektir. Kampları ve yerel yöneticilerimizi ziyaret edeceğiz. Aksayan yönler var mı, ihtiyaç var mı, biz neler yaparız, bunu rapor haline getireceğiz. İnşallah hayırlı olur. Başta belediyemiz olmak üzere diğer kamu kurumlarımız ve halkımız bu konuda çok duyarlı. Kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2016, 15:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195