Title of a News Article

Başkan Çiftçi hedef büyüttü

.

Başkan Çiftçi hedef büyüttü
banner206
Geçtiğimiz yıl 800 bini aşan turist sayısı ile son yılların en yoğun turizm sezonunu yaşayan Şanlıurfa'da 2018 hedefini 1 milyon turist olarak belirleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, bu hedefini yükseltti. Başkan Çiftçi, "Yoğun çalışmalarımızla bu yıl ki turist hedefimizi 1 buçuk milyon olarak belirledik" dedi.

Tarihi dokusu, kültürel yapısı, inanç merkezi ve zengin mutfağı ile Güneydoğunun incisi olan Şanlıurfa’ya turist akını yaşanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin 'Şanlıurfa Tarihi Yeniden Canlanıyor' projesiyle cazibe merkezi haline gelen Şanlıurfa'da 2018 yılı için belirlenen 1 milyon turist hedefi de 1 buçuk milyona çıkarıldı.

Balıklıgöl alt ve üst yapı çalışmaları, tarihi Barutçu Hanı ve Çarmelik Kervansarayı restorasyon çalışmaları, Kızılkoyun ve Kale Eteği projeleri ile birçok tarihi alanı şehrin turizmine kazandıran Büyükşehir Belediyesi, içerisinde bulunduğumuz turizm sezonunda da benzer uygulamalarına kaldığı yerden devam ediyor.

 

BALIKLIGÖL YENİLENDİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından Balıklıgöl platosunda yapılan alt ve üst yapı çalışmaları ile geçmiş dönemlerde aşırı yağışlardan dolayı yaşanan sıkıntıları tarihe karıştı. Yaklaşık 3 ay süren yoğun çalışmaların ardından Balıklıgöl platosu yeni görünümüne kavuştu.

 

KIZILKOYUN VE KALE ETEĞİ TARİHE IŞIK TUTACAK

Tarihi canlandırma adına önemli yatırımlar yapan Büyükşehir Belediyesi, Kızılkoyun ve Kale Eteği’nde yaptığı çalışmalarla bir çok kaya mezarını ve taban mozaiklerini gün yüzüne çıkardı.

 

BARUTÇU HANI VE ÇARMELİK KERVANSARAYI RESTORE EDİLDİ

Geçmişi 16. yüzyıla dayanan ve 3 katlı Barutçu Hanı ve 17. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Çarmelik Kervansarayı, restorasyon çalışmalarıyla yeni görünümüne kavuşturularak Şanlıurfa turizmine kazandırıldı.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ: ŞANLIURFA’YA TURİST AKINI YAŞANIYOR

Turizm alanında gerekli yatırımların yapıldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak 2 buçuk 3 yıldır yoğun bir şekilde turizm sektörü ile ilgileniyoruz. Şanlıurfa’da yer alan turistik, kültürel ve tarihi varlıklarımızı gün ışığına çıkarıyoruz. Dolayısıyla Şanlıurfa'mıza, Peygamberler Şehrimize, Halil-ür Rahman’a daha fazla turist ağırlayabilmek adına gerekli olan tanıtım ve yatırım faaliyetlerini yapıyoruz. Ulusal anlamda programlar yapılıyor. Şanlıurfa’nın ne kadar kutsal bir yer olduğu 12 bin yıllık şehrin insanlara vermiş olduğu kültürel birikimi her fırsatta vurguluyoruz. Şanlıurfa'mıza gelen turistler yer bulamamaktan şikâyetçiler. Şuan itibariyle oteller doluluk nedeniyle 1 buçuk ay sonraya gün verebiliyorlar” dedi.

 

"YENİ OTELLER AÇILACAK"

Şanlıurfa’ya yatırım konusunda hassas davrandıklarının altını çizen Başkan Çiftçi, “Yeni yatırımcıları bekliyoruz. Turizm alanında yatırımlar devam edecek. Şanlıurfa’ya gelen yatırımcılar ile yeni oteller yapılacak. Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın yapmış olduğu Fuar Merkezi, fuar turizmini canlandırdı. Yine Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın içinde olduğu ‘Şanlıurfa’da Tarih Yeniden Canlanıyor’ projesi kapsamında Göbeklitepe’de altyapı, yol, içme suyu, karşılama ünitesi ve üst örtü çalışmaları tamamlandı” diye konuştu.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ, HEDEFİ 1 BUÇUK MİLYON OLARAK BELİRLEDİ

Geçen yıl 800 bin turistin akın ettiği Şanlıurfa’da Başkan Çiftçi, 2018 hedefini 1 milyon turist olarak belirlemişti. Otellerin doluluk oranını göz önünde bulundurarak turizmin önemine değinen  Başkan Çiftçi, hedefin üzerinde turistin geleceğini belirtti. İşletmelerin yoğunluğa hazır olmasını söyleyen Başkan Çiftçi, “Kaliteden hiçbir zaman ödün verilmemeli. Herkes hizmet sektörünü çok kaliteli bir şekilde yapmalı. Gerek otellerimiz gerek restoranlarımız gerekse dinlenme alanlarımız hepsinin buna hazır olması gerekiyor. Şanlıurfa’nın müziğini, mutfağını, kültürel varlığını, mistik havasını gelen tüm misafirlerimize yansıtmamız gerekiyor. Büyükşehir bu bakış açısıyla hareket ediyor. Bizler çalıştıkça Şanlıurfa turist akınına uğruyor” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa'yı ziyaret eden turistler ise tarihi alanlara yapılan yatırımlarla Şanlıurfa'nın daha da güzelleştiğini ifade ettiler.

Öte yandan Şanlıurfalı esnaf da Büyükşehir Belediyesi’nin ve Başkan Nihat Çiftçi’nin yaptığı çalışmalarla turizm sektörünün canlandığını söylediler.

 

 

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2018, 15:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
urfalı
urfalı - 6 yıl Önce

büyütse ne olur büyütmese ne olur.

SIRADAKİ HABER

banner195