Title of a News Article

Başkan Çiftçi muhtarlarla buluştu

.

Başkan Çiftçi muhtarlarla buluştu
banner206

Merkez ilçe mahalle muhtarı ile bir araya gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili istişare toplantısı düzenledi. Başkan Çiftçi: "13 ilçemizin tamamında tüm yerleşim alanlarında memnuniyet verici hizmetin derdindeyiz" dedi.

Şanlıurfa'nın tamamında tüm ekiplerle hummalı bir çalışmanın sürdüğünü belirten Başkan Nihat Çiftçi konuşmasında "13 ilçemizin tamamında tüm yerleşim alanlarında memnuniyet verici hizmetin derdindeyiz. 3 merkez ilçemizin Büyükşehir Belediyesine ait olan yolların çoğu asfalt yapıldı. 2017 yılı içersinde tüm deforme olmuş yolları Fen İşleri Daire Başkanlığımız tarafından asfaltının yenilecek. Asfalt sezonunun bekliyoruz. Şehir merkezinde yollarla ilgili tüm sorunları bitirmeyi hedefliyoruz. 10 ilçe Belediyemizin yollarını bitti, şuanda ilçelerimizde parklar yapılıyor. Tüm ilçelerde prestij caddelerini bitirdik. 10 ilçemizin merkezlerinde alt yapı çalışmalarımızı bitirdik. Asfaltlarını bitirdik. Şehir parkları yapılıyor" diyerek Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal 10 ilçede yapılan çalışmaları tek tek anlattı.

Merkez ilçelerde bu yıl yapacakları çalışmalarla 3 ilçenin sorunlarını çözeceklerini ifade eden Başkan Çiftçi: " 2017 yılında merkez ilçe ağırlıklı çalışmalar yapacağız. Bu yıl içerisinde çevre yollarının tamamlayarak şehrin trafiğin sorununu çözeceğiz. Şanlıurfa İlimiz gelişen bir il'dir. Karaköprü İlçemiz, Haliliye İlçemiz dağ eteği bölgesi Karaköprü'nün maşuk ve bölgesi gelişmektedir. Bu kadar hızlı gelişen bölgede çalışmalarımızı başlattık. Dağ eteği bölgesinde yıllardır planlandığı halde yeterli çalışmalar yoktu. O bölgede 2 tane çelik köprü yapımına başladık. Yeni bulvarların yanında diğer çalışmalarımız hızla devam ediyor" şeklinde konuştu.

 

"ULAŞIM SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ"

Konuşmasında şehir içi ulaşımda yaşanan sıkıntıların farkında olduklarını ve bu soruna kalıcı özüm bulmak için planlamalar yaptıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "Şehir merkezindeki trafik yoğunluğunu çözmek için Trolleybus ve Tramvay projelerimizi 4 etap şeklinde planladık. Bu proje tamamıyla uzmanlar tarafından hazırlandı. Bu çalışmalarımızı üniversitelerle hazırlandık. Kayseri Ulaşım A.Ş ve İstanbul Ulaşım A.Ş'yle planlandık. Ulaşımda toplu taşımalarda şu anda 190  bin yolcu sayısına ulaştık ve bunu karşılamak için sürekli toplu taşıma araçları alıyoruz. Aldığımız araçlarla şehir trafiğinin yükü de artıyor. Buna çözüm olarak sistemin değişmesi lazımdı. Tramvay ve Treylebüs ile ulaşım rahatlayacak" dedi.

 

"YATIRIMLARIMIZ SÜRÜYOR"

İl genelinde yeni projelerle gündeme geldiklerinin altını çizen Başkan Çiftçi; "Merkezde Atık Su Arıtma tesisi ile ilgili projemizi uygulamaya başladık. Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü'de atık su arıtmamız yoktu. Biz 100 milyon Tl'lik Atık su arıtma tesisi ile merkezden ovaya doğru salınan atık suyu arıtacağız. Atık Su Arıtma tesisin yapımında yüzde 60 dolayında fiziki gerçekleşme yapıldı. Projemiz 2017 yılı sonu bitecek ve hayata geçecek şeklinde hedefliyoruz. Projelerimiz bunlarla da sınırlı kalmayacak. Somut adım önemlidir. Şanlıurfa 13 ilçesiyle bölgenin parlayan yıldızı olacak. Hangi ilçeye giderseniz bunu fak edeceksiniz. Büyükşehir son bir yılda ilçelerin çehresini değiştirdiğini halk söylüyor.  2017 yılında merkez ilçelerimizde GAP Vadisi, Semt pazarı, yeşil alan, asfalt yollar, köprülü kavşaklarla 3 ilçemizi ayağa kaldıracağız. Şehir merkezinde çalışmaları görerek hissedeceksiniz.

Halkımızın fikri bizim için önemlidir" şeklinde konuştu.

 

"TÜRKİYE GÜÇLÜ BİR ÜLKE"

Muhtarlarla buluşmasında referandum sürecine de dikkat çeken Başkan Çiftçi, son olarak şunları söyledi; "Halkımız isterse evet der, isterse hayır der demokratik bir ülkeyiz. Önemli olan ne yaptığını bilmektir.  Seçilme yaşı 18'e iniyor. Yargı, yürütme, yasama bir birinden ayrılıyor. Seçimler aynı günde ve 5 yıllığına yapılacak. Yöneticiler 5 yıl önünü görebilecek. 5 yıl istikrarlı bir şekilde ülkeyi yönetecek. Artık kimse kimseye oyunlar oynayamayacak. Ölüm tehditleri yapamayacak. İşte bu sistem kalkacak, yeni bir sistemle Türkiye daha da güçlenecek. Her dönem kalkınma yarışması içinde olan yönetimler olacak. Yeni anayasa ile büyük Türkiye olma yönünde gideceğiz."

Muhtarlar daha sonra tek tek söz alarak sorunlarını ve önerilerini Başkan Çiftçi'ye aktardı. Başkan Çiftçi, toplantıya katılımlarından dolayı muhtarlara teşekkür ederek sorunların takipçisi olacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2017, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195