Title of a News Article

Başkan Çiftçi sorunları dinledi

Başkan Çiftçi sorunları dinledi
banner206

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ilçe temasları çerçevesinde gittiği Birecik'te sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve kamu kurum yetkilileri ile bir araya gelerek ilçenin sorunlarını dinledi. Başkan Nihat Çiftçi, kendisine yöneltilen tüm sorulara cevap vererek ilçedeki çalışmalar için belirlenen programı anlattı.

Şanlıurfa kent merkezinin yanı sıra ilçe temaslarını belirlenen plan dahilinde sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Birecik'te sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kırsal mahalle muhtarları ve kamu kurum yetkilileri ile bir araya gelerek Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçede yürütülen çalışmaları aktardı.

Kırsal mahalle muhtarlarının ağırlıkta olduğu toplantıda kendisine yöneltilen sorunları ve önerileri not alarak, 2016 planlaması dahilinde cevaplar veren Başkan Çiftçi, "Diğer ilçelerimizin de olduğu gibi Birecik'in de sorunlarının farkındayız. Ama tüm sorunların çözümü için bir sezon bize yetmez. Onun için biraz zaman ve sabır istiyoruz" dedi.

İki oturum şeklinde düzenlenen buluşmanın ilk bölümünde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları ile buluşan Başkan Nihat Çiftçi'ye AK Parti Şanlıurfa Milletvekili A. Eşref Fakıbaba ve Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı eşlik etti.

Oturumda muhtarlara seslenen Başkan Nihat Çiftçi, "Kırsalımızın genelde sorunları yol, içme su, taziye evi ve köy içi kilitli parke taşı şeklinde oluyor. Burada muhtarlarımızı birebir dinleyerek 2016 yılı planlamasını aktaracağız" diye konuştu.

 

BİRECİK'E 140 KİLOMETRE YOL YAPILACAK

2016 yılı için özellikle kırsalda 140 kilometre yol yapacaklarını dile getiren Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'da 13 ilçemiz, bin 380 mahallemiz ve 3 bin kırsal yerleşim birimi için kalbimizin her an attığını herkesin bilmesini isterim. Birecik'imizin de sorunlar var ve bu sorunlar bir kereden bitmiyor. Ama biz Birecik'e ilk geldiğimizde yine vatandaşlarımızla, muhtarlarımızla ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizle bir araya geldik. Çok sorunumuz var biliyoruz ve bu sorunlar bir sezonda bitmez bunun da farkındayız. Yılların biriken sorunları var Birecik'te. Şöyle mahallelerin taleplerini inceledim. Genelde yol sorunu var. Bunu biliyoruz ama hepsini bir kereden yapamıyoruz. 140 kilometre yolumuz bu yıl yapılıyor ve çalışmalara başlandı. Karayolları standardında yollar yapıyoruz. Bunun denetimini de yürütüyoruz. Yine içme suyu noktasında sıkıntı var, taziye evi, köy içi kilitli parke talepleri var. Biz tüm bunlar için 'biraz zaman ve sabır' diyoruz. Çalışkan ve sahada ve söylediğini yapan bir kadroyuz. Söyleyip de buradan gittikten sonra söylediğini unutan bir kadro değiliz. Bu yüreklilikle çalışıyoruz.

Memleketimizi seviyoruz ve Birecik'e bir şeyler yapmayı istiyoruz. Bu yıl yol anlamında 140 kilometre yapılır, seneye 200 kilometre yapılır, öbür seneye 150 kilometre yapılır ve yol sorunu bitmiş olur. Yeni yapılan yollarımız da son derece kaliteli. Öyle iki yıl içerisinde bozulacak yollar değil. Sağlam yapıyoruz ve bir daha bozulmasın diye yapıyoruz ki memleketimizin kaynağı boşuna gitmesin" şeklinde konuştu.

 

FAKIBABA'DAN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Toplantıya katılan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili A. Eşref Fakıbaba ise Şanlıurfa'nın her geçen gün daha da gelişmesi için birlikte hareket ettiklerini söyledi. Muhtarlara ve sivil toplum kuruluşlarına da birlik çağrısında bulunan Vekil Fakıbaba, "Bu şehir, bu ülke bizim ve el ele vermemiz gerekiyor. Bir Birecik'imiz, bir Suruç'umuz, bir Halfeti'miz, bir Şanlıurfa'mız ve bir Türkiye'miz var. Hep birlikte memleketimizi kalkındırmalıyız. Biz başkent Ankara'da Şanlıurfa milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilçe belediye başkanları olarak bir ekip halinde bakanlara giderek memleketimizin sorunlarını aktarıyoruz ve gerekli projelerin memleketimizde yapılması için çalışıyoruz" dedi.

 

PINARBAŞI, "BAŞKANIMIZ NİHAT ÇİFTÇİ'YE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Buluşmada Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı ise Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin ilçedeki çalışmaları sürekli takip ettiğini belirterek teşekkürlerini sundu.

Başkan Pınarbaşı'nın da konuşmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, muhtarları dinleyerek not aldı. Kırsal mahalle muhtarlarının sorularını birebir cevaplayan Başkan Nihat Çiftçi ardından kamu kurum yetkilileri ile düzenlenen buluşmaya katıldı.

Başkan Çiftçi burada da ilçe genelindeki çalışmaları aktararak, kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

Toplantıların ardından Başkan Çiftçi, ilçe genelindeki çalışmaları yerinde inceleyerek esnaf guruplarını ziyaret etti.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2016, 17:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195