Title of a News Article

Başkan Ekinci; “30 günü dopdolu geçireceğiz”‏

 Yeni Kurulan Eyyübiye Belediyesi, Tarihi Balıklıgöl’de Ramazan Sokağı, Eyüp Peygamber Makamında kurduğu İftar Çadırı ve 30 gün boyunca her akşam farklı etkinliklerle İlçe halkına hizmet vereceği mübarek Ramazan Ayında düzenlendikleri hazırlıklarında son aşamalara gelindi. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Urfalı halkını yarın Akşam saat 18:30’da Mehter takımı eşliğinde yapılacak olan Ramazan yürüyüşüne davet etti.

Tarihi Balıklıgöl yanında kurulan Ramazan Sokağında yapılan çalışmalarla ilgili incelemelerde bulunan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, burada yetkililerden bilgiler aldı. Başkan Ekinci, Ramazan Ayının 30 gününü dopdolu geçireceklerini söyledi.

 

Şanlıurfa’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte 30 Mart yerel seçimler sonrası yeni merkez ilçe olarak hizmet vermeye başlayan Eyyübiye Belediyesi, çalışmalarına aralıksız devam ediyor.  Sosyal faaliyetleri önemseyen Belediye, Ramazan Ayını coşkulu geçirmek istiyor.

30 gün sürecek olan Ramazan Ayında, Eyyübiye Belediyesi her gün için ayrı bir program düzenlemeyi planladı. Bu programlar içerisinde ise Balıklıgöl bölgesinde Yeni yapılan Müze yanında Ramazan Sokağı kuruldu. Bu sokakta Osmanlı Mimarisini andıran ahşaptan 40 dükkan kurarak 30 gün boyunca vatandaşlara hizmet verecek. Öte yandan Eyüp Peygamber Makamı yanında ise günlük 2 bin kişiye yakın hizmet verecek iftar çadırı kuruldu.

 

Ramazan Ayının her günü dolu dolu geçecek.

30 gün boyunca her akşam farklı etkinliklerle vatandaşlara hizmet verecek olan Eyyübiye Belediyesi, Kur’an-ı Kerim ziyafeti, ilahi konserleri, sıra geceleri, tiyatro oyunları, fasıl programları, şiir dinletileri, tasavvuf musikisi, konferans, söyleşi gibi birçok sosyal etkinlik planladı.

Eyyübiye Belediyesi Ramazan Sokağı etkinlikleri kapsamında yapılacak bu etkinlikler yarın akşam düzenlenecek olan yürüyüşle başlayacak. Bu konuyla ilgili bir açıklama yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, özellikle Eyyübiye ilçesi halkına davette bulunarak herkesi düzenlenecek olan yürüyüşe davet etti.

Başkan Ekinci; “Öncelikle Ramazan Ayının, Eyyübiye ilçemizdeki insanlarımıza, Urfa’mıza, Ülkemize ve tüm İslam Alemine hayırlar getirmesini diliyorum. Tabi yeni kurulan bir ilçe olması hasebiyle ilk Ramazan programımız olacak ve bu Ramazan programı kapsamında yarın saat 18:30’da Ramazan yürüyüşü ile başlayacak olan programımız bir ay boyunca dopdolu geçecek. Bunların içerisinde Kur’an- Kerim Ziyafeti olacak, bunun içerisinde dini konular var, bunun içerisinde şiir dinletileri var. Yine tabi fasıllar var, Naat Şerifleri var, konferanslar var. Ve yine Ramazan Sokağı çalışmamız var Halepli Bahçe girişinde. Bu süre zarfı içerisinde açılan iftar çadırları var.  Ramazanı, Ramazan ruhuna uygun bir şekilde Şanlıurfa’nın en manevi yönünden kuvvetli olan yerlerinde bunu icra edeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı, yarın Kapaklı Pasajı önünde başlayacak olan Mehter Takımı eşliğindeki Ramazan yürüyüşüne davet ediyoruz. Orada Balıklıgöl’e doğru yürüyeceğiz. İlk teravih namazıyla birlikte Ramazan’a merhaba demiş olacağız. Tüm vatandaşlarımızı programımıza bekliyoruz.’ Dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2014, 13:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195