Title of a News Article

Başkan Ekinci Cami Açılışına katıldı

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, hafta sonu mesaisini ilçeye bağlı köylerde geçirdi. Köy halkıyla bir araya gelen Başkan Ekinci Olukyanı Köyü’nde cami açılışına katıldı.

 Eyyübiye sınırları içerisinde yer alan Olukyanı Köyü’nde cami açılışına katılan Başkan Ekinci’ye AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün, Eyyübiye Belediyesi Meclis Üyesi İlhami Günbeği ve Eyyübiye İlçe Müftüsü Mustafa Erdem eşlik etti.

Olukyanı Köyü’nde cami açılışında köylülerle bir araya gelen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, burada köy halkının sorunlarını dinleyerek yeni yapılan camiye halı ve klima yardımında bulunacaklarını söyledi.

Cami açılışına Olukyanı Köyü sakinlerinin dışında çevre köylerden de yoğun katılım gerçekleşti. Burada Açılış konuşmaları öncesi İmam Hatip öğrencileri tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Eyyübiye İlçe Müftüsü Mustafa Erdem ise yapılan cami için hayrı geçenlere teşekkür etti.

Olukyanı Köyü Cami açılışında konuşun AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün, “Cami yapmak, ibadethane yapmak herkese nasip olmaz. Bunu yapanlar ancak Müslümanlardır, iman edenlerdir. Bunu yapmak kutsal görevdir. Cami yapmak duvardan ibaret değildir. Camiyi dolduran, caminin süsü cemaatidir. Cami ne kadar dolu olsa o kadar güzel olur, duvarı eski olursa olsun.’ Dedi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ise yaptığı açılış konuşmasında, “Olukyanı Köyü camisi ve minaresi için burada olduklarını belirtti. Kamu kurumdaki insanların, bırakın cami içerisinde sohbet etmesini, cami lafını getirmekte bile sıkıntı çektiklerini söyleyen Başkan Ekinci; ‘Ne zaman ki bu ülkenin mimarı görev başına geldi 2002’de, bu zamana kadar artık çok şükür Allahın Kelamı her yerde söylenmeye başlandığını, bu durumun Gerek kamuda gerek, özel sektörde gerek her alanda özgür olduğunu belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesimi ile birlikte cami ve minarenin açılışı yapıldı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci daha sonra yine Eyyübiye sınırlarında yer alan Akşemsettin Mahallesinde bir dizi incelemelerde bulundu. Mahalle sakinleriyle bir araya gelen Başkan Ekinci burada bir süre vatandaşlarla sohbet ederek sorunları dinledi. 


Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2014, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195