Title of a News Article

Başkan Ekinci, en cesur adımı attı...

Başkan Ekinci, en cesur adımı attı...
banner206
 Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, önceki gün katılmış olduğu kadınların sorunlarını dile getirdiği açık hava meydan toplantısında konuştu. ‘Her başarılı erkeğin yanında bir kadın vardır’ diyen Başkan Ekinci, yerelde, yerinde ve halkın içinde hizmet anlayışında olduklarını söyledi.

İlk günden itibaren kadınlar, engelliler ve çocuklara yönelik pozitif ayrımcılık anlayışını sergileyen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci cesur bir adım atarak açık hava meydan toplantısında Eyyübiyeli kadınlarla bir araya geldi. Açık hava meydan toplantısında Eyyübiye'li kadınlarla bir araya gelen Başkan Ekinci, kadınların sorunlarını yerinde dinledi.

Eyyübiye Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Semra Ilık tarafından organize edilen açık hava meydan toplantısı Osmanlı Mahallesi Mustafa Kuş Parkı’nda yapıldı. Yüze yakın kadının katıldığı toplantı, kötü hava şartlarına rağmen ertelenmedi. Toplantıya Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin yanı sıra, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Semra Ilık, Belediye Başkan Yardımcıları, birim amirleri ve bazı belediye meclis üyeleri katıldı.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Semra Ilık’ın açılış konuşmasını yaptığı programda kadınlara hitaben bir konuşma yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, öncelikle Anneler Günü’nü geçmiş olmasına rağmen tekrar kutladı.

Başkan Ekinci konuşmasına şöyle devam etti;

“Öncelikle bizleri doğurmakla kalmayıp büyüten, bu dereceye gelmemizde yoğun emekleri olan, uzaklarda olsa bile yanı başımızdaymış gibi dualarını eksik etmeyen hanımlar, ablalar, teyzeler hepiniz düzenlenen programa hoş geldiniz. Güzel bir ortamda güzel bir programla birlikteyiz. Gerilere baktığımız zaten bir film vardır bilirsiniz 'Kadının Adı Yoktur', hakikaten 12 yıl öncesine gittiğimizde siyasi partilerin çalışmalarına baktığımızda kadınların esamisi okunmuyordu. Sadece ve sadece evde çoluk çocuğu bekleyen, onlara yemek hazırlayan, temizlik işlerini gören birileri olarak görülüyordu. Ama şimdi geldiğimiz noktada sadece hayat arkadaşı değil, yol arkadaşı ve halkına siyasette de en büyük gücü veren kendileridir. Dolayısıyla onlara yönelik yapacağımız bütün çalışmalarda onlara bunun onların hakkı olduğunu göstermemiz gerekiyor. Doğru yaptığımız çalışmalar kesinlikle onların gönlünü almak adına değil hak ettikleri içindir. Bizler de genelde makamımızda bulunduğumuz saatlerde ilçenin değişik yerlerinden gelen beyler sıkıntıları dile getirirken hanımefendiler kolay kolay gelip bunları bize iletemiyorlar. Bunu bertaraf etmek adına böyle bir program tertiplenmesi iyi oldu. Yerinde hizmet, yerelde hizmet ve halkın içerisinde, bu yaz gününde serin ortamda bu güzel programda hanımlarımızla birlikteyiz. Bizler göreve geldiğimiz ilk günden itibaren dezavantajlı gruplara yönelik başta kadınlarımız, engellilerimiz ve çocuklarımız olmak üzere onlara yönelik pozitif ayrımcılık yapmaya çalışıyoruz. Seçim kampanyamızda da ifade etmiştik. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır. Biz o sözü değiştirdik her başarılı erkeğin yanında bir kadın vardır. Arkasında olmasın yanında olsun. Yan yana inşallah daha güzel günlere sizinle birlikte yürümeye devam edeceğiz. Teyzelerimize, ablalarımıza en güzel hizmeti getirmeye devam edeceğiz. Bizim tek derdimiz hizmetkarlık yapmaktır.”

Soğuk havada yapılan bu sıcak konuşma sonrası kadınlardan gelen sorun ve talepleri dinleyen Başkan Ekinci, Osmanlı Mahallesi’nde çok büyük bir proje yaptıklarını ve yakın zamanda hizmete koyacaklarını söyledi. Ardından Anneler Günü nedeniyle kadınlara karanfil dağıtıldı. Toplantıya katılan kadınlara karanfil veren Başkan Ekinci, bazı erkek misafirlere de karanfil vererek eşlerine götürmelerini istedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2015, 15:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195